TPS ja SSRA selättivät suosikit - naisten TEHO Sport Suomen Cup sai yllätysfinalistit

Salibandyn naisten TEHO Sport sai yllätysfinalistit kun sunnuntain kumpikin välierä päättyi perinteisen menestyjän tappioon. Liigassa voitosta voittoon jyrännyt Classic taipui kotonaan TPS:lle 4-5, ja oululainen SSRA kukisti kotonaan jatkoajalla SB-Pron 3-2. TEHO Sport Cupin finaalit pelataan 21. tammikuuta.

Classic johti TPS:aa vastaan vielä toisen erän lopulla, mutta Milja-Maaria Rastas kavensi, ja päätösjakson aluksi TPS nousi Juulia Peuran ja Milla Nordlundin vain 22 sekunnin välein iskemillä osumilla edelle. Nina Rantala tasoitti vielä kerran, mutta lopussa jysähti: Puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Iina Siirilä ampui Jenna Saarion syötöstä turkulaisille osuman, johon Classic ei enää kyennyt vastaamaan.

Esa Takalon ottelukuviin

Oulussa SB-Pro kävi kahdesti johdossa pystymättä kuitenkaan pudottamaan Rankkoja Ankkoja kyydistään. Jonna Virkkunen kuittasi Laura Hietamäen avausmaalin ja kolmannessa erässä Sanna Risteli Elina Kujalan johto-osuman. Cupfinalisti ratkesi, kun jatkoaikaa oli pelattu vain 53 sekuntia: Jonna Virkkunen laukoi Linnea Murajan syötöstä oululaiset loppuotteluun.

Kuva: Esa Takalo