Tie nousi pystyyn Champions Cupissa Classicille ja TPS:lle

Niin Classicin kuin TPS:n tie Champions Cupissa päättyi puolivälieriin. Kumpikin hävisi tänään toistamiseen ruotsalaisvastustajille.

Ruotsalainen Thorengruppen oli vahvempi tänään Classicia vastaan 9-2. Thorengruppen koitui myös vuosi sitten Classicin kohtaloksi.

Lähtökohta Thoren Arenalla pelattuun toiseen kohtaamiseen oli Classicille hankala. Uumajalaisjoukkue vei viime viikonloppuna pelatun ensimmäisen kamppailun Lempäälässä 9-1.

Toisen ottelun ensimmäinen erä oli numeroiden valossa vielä kelvollinen. Kiia-Mari Avikainen teki Classicin 1-1-tasoituksen katkaisemalla ensin Veera Kaupin syötön maalin takana, jonka jälkeen Avikainen nousi maalin etukulmalle laittamaan pallon verkkoon. Ensimmäiselle tauolle mentiin kotijoukkueen 2-1-johdossa.

Vaaka kallistui Thorengruppenille toisessa erässä, jonka se vei puhtaasti 4-0. Classicille tuli kohtalokkaita pallonmenetyksiä omassa päässä, joista ensin rankaisi Oona Kauppi ja sitten tuorein suomalaisvahvistus Sofia Mittentag ottelun toisella maalillaan. Classic otti tässä kohtaa aikalisän, mutta ryhtiliikettä ei nähty, vaan pallo kaivettiin vielä kahdesti Juulia Katajan vartioimasta maalista.

Viimeinen erä oli niin ikään Champions Cupin voittoa puolustavan Thorengruppenin vahvaa hallintaa. Classicin toisen maalin pääsi iskemään Veera Vilenius, kun Mathilda Ekenlinde antoi paineen alla huonon syötön, johon Vilenius pääsi käsiksi. Sen jälkeen Ekenlinde laukoi tyhjään maaliin ruotsalaisten kahdeksannen. Loppuluvut namutteli Veera Kauppi.

Ottelun jälkeen Oona Kauppi ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikka välieräpaikka heltisikin kahdella suurinumeroisella voitolla.
– Ei ollut parasta peliä meiltä alussa, eikä oltu valmiina peliin, mutta loppua kohti parannettiin. Classic oli hyvä alussa.

Classicin Elli Kylmäluoma harmitteli otteen katoamista ensimmäisen erän jälkeen.
– Alku ja eka erä oli meiltä melko hyvää, mutta tauolla tapahtui jotain. Toisessa alkoi tulla virheitä ja loppu oli sitten heikompaa tekemistä meiltä.

Seurajoukkueiden Champions Cup, naiset
31.8.2024 Thorengruppen IBK – Classic 9-2 (2-1, 4-0, 3-1)
1. erä: 9.05 Wilma Selin (Sandra Hawerman) 1-0, 12.01 Kiia-Mari Avikainen 1-1, 14.03 Sofia Mittentag 2-1.
2. erä: 22.06 Oona Kauppi (Maja Viström) 3-1, 24.09 Mittentag (Emelie Wibron) 4-1, 32.59 Ebba Törngren (Livia Svartvadet) 5-1, 37.26 Wibron (Moa Johansson) 6-1.
3. erä: 45.05 O. Kauppi (Veera Kauppi) 7-1, 47.02 Veera Vilenius 7-2, 56.17 Mathilda Ekenlinde (Wibron) 8-2 tm, 57.03 V. Kauppi (O. Kauppi) 9-2.

Thorengruppen IBK välieriin.

Lovisa Hedin Thorengruppen 3+7+6=16, Juulia Kataja Classic 7+5+5=17
Jäähyt: Thorengruppen IBK 0 min, Classic 0 min
Erotuomarit: Jörgen Andersson ja Kevin Cardell, Ruotsi
Yleisöä: 287
Parhaat pelaajat: Wilma Selin, Thorengruppen ja Alma Laitila, Classic.

—–
Pixbon ykköskenttä liikaa TPS:lle

TPS lähti jahtaamaan Champions Cupin välieräpaikkaa takamatkalta hävittyään ensimmäisen otatuksen 5-8.
Yllätyssauma kotikentällä oli olemassa.

Ensimmäinen erä olikin lupaava, kun TPS karkasi kahden maalin johtoon Meri-Helmi Höynälän ja Eerika Kosken osumilla, mutta sveitsiläistähti Isabelle Gerig kavensi pian ja Ellen Lundin taituroi rangaistuslaukauksesta tilanteeksi 2-2. Pelipäällä ollut Gerig vei joukkueensa johtoon toisessa erässä, kunnes oli Cira Virran vuoro tasoittaa ajassa 26.37 Sofia Leinon röyhkeän pallonriiston jälkeen.

Tähän kotijoukkueen ilonaiheet valitettavasti jäivät. Jälkimmäinen puolisko oli punavalkoraitapaitaisten ruotsalaisten ja hurjavireisen ykkösketjun show. Trio Isabelle Gerig – Cajsa ElmKlara Loneberg taituroi toinen toistaan näyttävämpiä osumia nopeiden syöttöketjujen päätteeksi, joiden edessä TPS oli aseeton. Kahden erän jälkeen ero Pixbolle oli vain kaksi maalia, mutta viimeisen se vei 4-0. Gerig merkkautti 4+1, Loneberg 2+1 ja Elm 0+3.

31.8.2024 TPS – Pixbo IBK  3-9 (2-2, 1-3, 0-4)
1. erä: 7.05 Meri-Helmi Höynälä (Jenna Saario) 1-0, 9.06 Eerika Koski (Olivia Pietilä) 2-0, 9.42 Isabelle Gerig (Cajsa Elm) 2-1, 17.42 Ellen Lundin 2-2 rl.
2. erä: 20.24 Gerig (Klara Loneberg) 2-3, 26.37 Cira Virta (Sofia Leino) 3-3, 27.48 Loneberg (Alicia Svensson) 3-4, 34.08 Loneberg (Gerig) 3-5.
3. erä: 44.26 Gerig (Elm) 3-6, 51.19 Gerig (Elm) 3-7, 54.02 Lundin (Emma Heander) 3-8, 56.27 Axina Pettersson 3-9.

Pixbo IBK välieriin.

Maria Viitala, TPS 7+6+10=23, Lara Heini Pixbo IBK 4+4+7=15.
Jäähyt: TPS 2 min., Pixbo IBK 0 min,
Erotuomarit: Toni Nerg ja Anssi Sinisalo, Suomi
Yleisöä: 178.

Ottelut pelataan IFF:n Champions Cup -säännöillä. Peliaika on tuttu 3 kertaa 20 minuuttia. Voitosta saa kolme pistettä, tappiosta nolla ja tasapelistä kumpikin joukkue yhden pisteen. Mikäli pisteet ovat toisen ottelun varsinaisen peliajan päättyessä tasan, pelataan 10 minuutin maalista poikki -jatkoaika ja käydään tarvittaessa rangaistuslaukauskilpailu.

Kuvat: Janne Hirvensalo (ylempi) ja Jesse Peltola (1. puolivälierästä)