Thorengruppen jälleen liian kova Classicille – suomalaisvahvistukset osuivat kuudesti

Classicin viime vuoden Champions Cupissa pudottanut Thorengruppen IBK oli jälleen liian kova vastus vieden avauskohtaamisen Lempäälässä tylyin numeroin 9-1. Suomalaisvahvistukset olivat tutusti isossa roolissa, kun Oona Kauppi kirjautti tehot 3+1, Veera Kauppi kaksi maalia ja Sofia Mittentag yhden.

Maailman kovin seurajoukkue repi eroa heti avauserässä, jossa Juulia Katajan verkko räpsyi neljästi. Ensimmäinen kymppi väännettiin tasaisesti, mutta sitten jäi Veera Kauppi yksi keskelle sektoria eikä seurausta tarvinnut arvailla. Moa Kareståhlin kanttilaukaus suhahti matalana etukulmaan, ja erän viimeisellä minuutilla Thorengruppen rankaisi vielä kahdesti. Classicin hätäisen avauksen lipsahdettua vastustajalle kilautti Wilma Selin yläputken kautta eron kolmeen, ja vielä ennen summeria kiskaisi Oona Kauppi lukemiksi 0-4.

Katso ottelun kuvat täällä.

Suvi Hämäläinen avasi Classicin maalitilin pelin puolivälissä survomalla sisään Elli Kylmäluoman tolppalaukauksen paluupallon, mutta sitten näytti taas vastustaja taitonsa. Veera Kauppi kiepsahti irti sijoittamaan eron ennalleen, Oona Kauppi päätti vastaiskun ohjaamalla pallon ilmasta sisään ja Sofia Mittentag sivalsi vielä Emelie Wibronin poikkipassista Thorenille seitsemännen osuman. Päätösjaksolla osuivat vielä Wilma Selin päivän toisen ja Oona Kauppi iltapäivän kolmannen maalinsa.

Classicin ja Thorengruppen IBK:n toinen kohtaaminen on vuorossa ensi lauantaina Uumajassa klo 14.30 Suomen aikaa, ja myös se nähdään suorana SalibandyTV:ssä.

Peliaika on tuttu 3 kertaa 20 minuuttia. Voitosta saa kolme pistettä, tappiosta nolla ja tasapelistä kumpikin joukkue yhden pisteen. Mikäli pisteet ovat toisen ottelun varsinaisen peliajan päättyessä tasan, pelataan 10 minuutin maalista poikki -jatkoaika ja käydään tarvittaessa rangaistuslaukauskilpailu.

Salibandya, Lempäälä

Seurajoukkueiden Champions Cup, naiset

Classic–Thorengruppen IBK 1-9 (0-4, 1-3, 0-2)

1. erä: 10.29 Veera Kauppi (Moa Johansson) 0-1, 13.40 Moa Kareståhl (Jonna Stenvall) 0-2, 19.21 Wilma Selin (Mathilda Ekenlinde) 0-3, 19.45 Oona Kauppi (Kareståhl) 0-4.
2. erä: 30.53 Suvi Hämäläinen (Elli Kylmäluoma) 1-4, 32.29 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 1-5, 17.38 Oona Kauppi (Kareståhl) 1-6, 38.03 Sofia Mittentag (Emelie Wibron) 1-7.
3. erä: 50.54 Wilma Selin (Livia Svartvadet) 1-8, 57.16 Oona Kauppi (Kareståhl) 1-9.