Tehkää perässä: viikonlopun Champions Cup on Katriina Saarisen yhdeksäs!

Classicin hyökkääjä Katriina Saarinen, 43, pelaa viikonlopun Champions Cupissa yhdeksännen vastaavan turnauksensa. Kyllä, yhdeksännen. ”Kassun” uran aikana tapahtuman niminkin on ehtinyt muuttua seurajoukkueiden Euroopan Cupista ensin EuroFloorball Cupiksi ja sittemmin vielä Champions Cupiksi.

Täysosuma Katriina Saariselle ja Classicille napsahti heti ensi yrittämällä tuoreena Suomen mestarina kaudella 2003 – 2004 Saksassa. Alkulohkonsa puhtaalla pelillä vienyt Classic löi välierässä Tshekin Liberecin 5-2 ja finaalissa ruotsalaisen Södertäljen 6-3. Tamperelaisten iskunyrkkinä viiletti silloin legendaarinen trio Petra Mäntynen – Katriina Saarinen – Veera Molkka.
– Finaalissa pelattiin Ruotsin porukkaa vastaan unelmapeli. Meidän kenttämme onnistui hyvin ja esimerkiksi nuoret Irja Lahtinen ja Ann-Mari Gregorwich pelasivat vasta ensimmäisiä kansainvälisiä pelejään. Irja valittiin vielä turnauksen all starsiin.

kassu.jpgEnsimmäisestä Euroopan Cupista jäi mieleen muutakin kuin voitto.
– Oltiin sveitsiläisten kanssa samassa hotellissa ja meillä taisi olla ensimmäinen peli aamulla kahdeksalta ja viimeinen kymmeneltä illalla joten lähdettiin heidän vielä nukkuessaan ja palattiin sveitsiläisten taas jo mentyä nukkumaan. Päivällä kun me olisimme halunneet levätä, sveitsiläiset jättivät omiin peleihinsä lähtiessään huoneiden telkkarit soimaan täysille.

Ensimmäisessä turnauksessaan Classic pelasi viisi ottelua, ensi viikonloppuna Mlada Boleslavissa varmasti yhden ja luultavimmin kaksi.
– Ensimmäisissä turnauksissa pelattiin tanskalaisia ja vastaavia silloisia lajin kehitysmaiden joukkueita vastaan, mutta asioilla on kaksi puolta. Heille oli varmasti iso kokemus kohdata seurajoukkueena maailman kärkeä samoin kuin vaikka HJK:n pelaajat varmaan muistavat pelin Barcelonaa vastaan. Nyt on heti isot panokset pöydällä eikä yhtään varaa oman pelin hakemiseen tai hiomiseen.
Turnauksen tiivistäminen on kuitenkin ymmärrettävä ratkaisu.
– Lyhyt turnaus on tietysti kustannusten ja ajankäytön kannalta järkevämpi. Itseltäkin turnausreissut aina lohkaisevat kun palkattomia ovat, mutta niitä kokemuksia ja tunteita ei voisi rahalla ostaa, ”Kassu” muistuttaa.

Tämän kauden naisten Salibandyliigassa Classic aloitti tappiolla NST:lle mutta on ehtinyt sen jälkeen kaataa Kooveen ja PSS:n.
– Voisi sanoa, että pelissämme on erittäin hyviä aihioita ja jos kaikki loksahtaa kohdalleen, meillä on hyvää peliä koossa. Pitää vain saada ne palaset koottua ehjäksi kuvaksi. Ihan hyvällä luottavaisella fiiliksellä lähdetään matkaan, Katriina Saarinen vakuuttaa.

Teksti: Mika Hilska

Jaa artikkeli