Tasapeli Uppsalassa riitti – Nokian KrP jatkaa, Ruotsin mestarien Champions Cup ohi

Nokian KrP pudotti kuin pudottikin Ruotsin mestari Storvreta IBK:n Champions Cupin jatkosta haettuaan Uppsalasta 5–5-tasapelin. Kun KrP oli voittanut kotonaan, menivät pisteet 3-1. Kapteeni Joona Rantala laukoi tänään KrP:n maaleista kolme ja Aapo Kilpeläinen kaksi.

KrP hallitsi palloa avauserässä ja rakensi sen alkuun erän parhaat paikatkin, mutta johtomaalin iski viimeisellä minuutilla Storvreta vastaiskun vastaiskusta. Toisessa osuivat sitten nokialaisetkin kolmesti: Joona Rantala tasoitti heti alkuun Nico Jonaesonin poikkipassista, Aapo Kilpeläisen pommi takayläkulmaan tasoitti lukemiksi 2-2 ja Joona Rantalan laukaus alamiehen paikalta ylivoimalla painui verkkoon hiukan helposti. Toisella tauolla oltiin kuitenkin tasoissa, kun kotijoukkue oli käynyt välillä johdossa ja minuuttia ennen taukoa Gabriel Kohosen kaukolaukaus suhisi takakulmaan.

Storvreta olisi tarvinnut varsinaisella peliajalla voiton yltääkseen ratkaisemaan jatkopaikan jatkoajalla, mutta KrP ei tänään antanut siihen mahdollisuutta. Aapo Kilpeläinen kiskaisi etukulmaan nokialaisten johto-osuman, ja Joona Rantala kiskaisi kaukaa illan toisella ylivoimamaalillaan jo 5-3. Maalivahtiaan viisi minuuttia ennen loppua penkille vetää alkanut Storvreta kavensi vielä ja nousi 13 sekuntia ennen loppua tasoihin, mutta voittomaalin paikkaa ei KrP enää kotijoukkueelle antanut.

IFF:n ottelukuviin

Salibandya, Uppsala

Seurajoukkueiden Champions Cup, miehet

Storvreta IBK–Nokian KrP 5-5 (1-0, 2-3, 2-2)

1. erä: 19.01 Filip Eriksson (Oscar Magnusson Lindholm 1-0.
2. erä: 20.47 Joona Rantala (Nico Jonaeson) 1-1, 27.42 Filip Langer (Gabriel Kohonen 2-1, 34.54 Aapo Kilpeläinen (Valtteri Viitakoski) 2-2, 37.10 Rantala (Luukas Hyvärinen) 2-3, 38.51 Kohonen (Ondrej Nemecek) 3-3.
3. erä: 48.53 Kilpeläinen (Luka Ainoa) 3-4, 54.49 Rantala (Hyvärinen) 3-5 yv, 56.05 Eriksson (Otto Weidman) 4-5 im, 59.47 Eriksson (Nemecek) 5-5 im.