Tällä ryhmällä naisten maajoukkue kokoontuu Eerikkilään – tähtäin Singaporen MM-kisoissa

Singaporen joulukuun MM-turnaukseen valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kokoontuu leirille Eerikkilään 24. – 28. toukokuuta. Kutsun leirille on saanut kolme maalivahtia ja 21 kenttäpelaajaa.

– Rehellisyyden nimissä tänä projektin viimeinen puoli vuotta on aina kutkuttavin, vaikka töitä tehdään tietysti läpi MM-projektin. Sen näkee myös pelaajista, kun halu kisoihin kasvaa, naisten päävalmentaja Lasse Kurronen myhäilee.
– Tehtiin päätös lähteä viimeiselle etapille pelaajamäärältä hieman normaalia suppeammalla ryhmällä. Siten uskotaan pääsevämme nopeammin kiinni myös pelitavan viilaamiseen sekä joukkueen hitsautumiseen.

F-liigan suvereenisti voittaneesta TPS:stä on leiriryhmässä kahdeksan pelaajaa. Ruotsin liigasta tulee viisi pelaajaa ja Sveitsistä kaksi, kun jälleen sinne siirtyvä maalivahti Krista Nieminen luetaan mukaan
– Täysin uusia pelaajia on mukana vain Miisa Turunen. Hänkin on minulle toki tuttu, kun olen valmentanut häntä NST:n junioreissa, päävalmentaja ynnää.
– Totta kai tämän ryhmän ulkopuoleltakin vielä tarkkaillaan pelaajia, mutta kyllähän se kisajoukkueen runko tästä porukasta löytyy.

Eerikkilän leirin ohjelma kulkee tutulla kaavalla.
– Ensimmäisenä päivänä tehdään fysiikkatestit ja sitten pelaamme kolme harjoitusottelua poikajoukkueita vastaan. Napakka leiri edessä ja pelaajat vaikuttavat motivoituneilta. Kaikki ovat saaneet kesäharjoittelun käyntiin, ja tietysti itselläkin into tapissa, kun iso tavoite siellä joulukuussa lähenee.

Singaporen MM-kisat pelataan 2. – 10. joulukuuta. Naisten maailmanmestaruus on ratkottu siellä 2005, jolloin hikiset olosuhteet näkyivät myös otteluissa. Nestehukka oli jatkuvasti vaanimassa, ja muun muassa mailoja oli välillä säilytettävä lavat jäävedessä, jotta ne eivät olisi pehmenneet liikaa.
– Kävimme itsenäisyyspäivän aikoihin tarkastamassa peliareenan, olosuhteet ja valitsemassa hotellin joukkueenjohtaja Tiia Ukkosen kanssa, Lasse Kurronen taustoittaa.
– Oli erittäin tärkeä matka saada lisää tietoa paikallisesta menosta. Kesäleireillä ja syksyn peleissä tullaan vielä jakamaan informaatiota pelaajille poikkeusoloissa pelaamisessa. Nesteytyksen tärkeys on iso asia, ja varmaan ulkona liikkumistakin tullaan rajoittamaan. Siksi hotellin viihtyisyys ja leijonaluola ovat tosi arvokkaita. Pidämme viimeistelyleirin myös Singaporessa eli yli kaksi viikkoa ollaan samassa hotellissa. Erilaisia ajanviettomahdollisuuksia on siis oltava.

Naisten maajoukkueen ohjelma jatkuu heinäkuun lopussa seuraavalla leirillä Eerikkilässä. Elo-syyskuun vaihteessa on vuorossa EFT-turnaus Tšekissä ja lokakuussa Turussa. MM-viimeistelyleirin vuoro koittaa marraskuun lopussa.

Viime MM-kisojen finaalissa joulukuussa 2021 Uppsalassa Suomi taipui Ruotsille jatkoajalla 3-4. Sen jälkeen joukkue on pelannut kolmessa tapahtumassa. Syyskuun 2022 kaksoismaaottelussa Ruotsia vastaan tuloksena oli 1–10-tappio sekä 9–8-voitto rangaistuslaukauksilla. Lokakuun EFT-turnauksessa Uppsalassa Suomi löi Tšekin 7-3 mutta taipui Sveitsille 3-4 ja Ruotsille 5-8. Tammi-helmikuu vaihteessa Suomi haki lopputurnauspaikan Latvian MM-karsinnasta murskavoitoilla Norjasta, Itävallasta, Belgiasta ja Tanskasta.

Eerikkilään kutsutut pelaajat:

Maalivahdits-vuosiseurakasvattajaseura
Juulia Kataja2001ClassicRSS Panthers
Miia Maaranen2000SaiPa SalibandyHatsina
Emmi Pölönen1998KAIS Mora (SWE)SB Heinola
Julia Saarinen2005ClassicVesilahden Visa
Kenttäpelaajat
Elsa Holopainen2007SaiPa SalibandyTaiKi
Olivia Honkonen2001FBC LoistoWelhot
Suvi Hämäläinen2003ClassicIlves
Meri-Helmi Höynälä2001TPSLoSB
Noora Isomäki2002FBC LoistoIBF Blue Fox
Jasmiina Järvinen2001EräViikingitCrackers
Oona Kauppi1997Team Thorengruppen (SWE)Koovee
Veera Kauppi1997Team Thorengruppen (SWE)Koovee
My Kippilä1996Team Thorengruppen (SWE)PSS
Veera Kuosmanen2004TPSFBT Karhut
Elli Kylmäluoma2001ClassicKellon Lyönti
Tuulia Lahti2002Karlstad (SWE)FBC Loisto
Alma Laitila2004ClassicVesilahden Visa
Iina Latvala1999EräViikingitLahti Royals
Henrika Maikola2003TPSKaPa-65
Sofia Mittentag2002Team Thorengruppen (SWE)Lahti Royals
Hanna Niemelä1995SSRARSB-Team
Yamou Njai1994Malmö FBC (SWE)Balrog Oilers (SWE)
Laura Pakarinen2000FBC LoistoKuljunmaan Palloseura
Emma Parta2003EräViikingitPSS
Emilia Pietilä2003TPSSBS Wirmo
Olivia Pietilä2003TPSSBS Wirmo
Natalia Pitkäkangas2003ClassicIlves
Noora Rantanen1999Zug United (SUI)SBS Masku
Jenna Saario1998TPSFBC Turku
Miisa Turunen2005SaiPa SalibandyNST, Lappeenranta
Ulla Valtola2002Karlstad (SWE)FBC Loisto
Veera Vilenius1999ClassicLahti Royals
Cira Virta2003TPSLoSB
Daniela Westerlund1998KAIS Mora (SWE)SB Heinola
Andreas Harneskpäävalmentaja
Alexander Brinkmannvalmentaja
Jukka Ruotsalainenvalmentaja
Liisa Kokkonenmaalivahtivalmentaja
Anne Rapolafysioterapeutti
Minna Tuominenhieroja/huoltaja
Hanna Palomäkijoukkueenjohtaja

Kuvat kevättalven MM-karsinnasta: IFF

Jaa artikkeli