Suomi MM-finaaliin - ihmepomppu ratkaisi kolme sekuntia ennen loppua!

Suomi pelaa lauantaina salibandyn MM-finaalissa. Loppuottelupaikka aukesi melkoisen draaman jälkeen kun Suomi löi välierässä Tshekin 4-3 vastustajan maalivahdin ohjattua ratkaisevan pallon omaan verkkoon vain kolme sekuntia ennen ottelun loppua. Toisessa välierässä kohtaavat Ruotsi ja Sveitsi.

Semifinaalin viimeinen viisiminuuttinen oli hurja näytös kun ensin Karoliina Kujala napautti maalin edestä Suomen johtoon runsaat neljä minuuttia ennen loppua mutta se ei riittänyt. Maalivahtinsa penkille vetänyt Tshekki tasoitti lukemat 19 sekuntia ennen loppusummeria, ja Hakametsän 4 676-päinen yleisö valmistautui jo piinalliseen jatkoaikaan.

Suomi rakensi kuitenkin vielä yhden hyökkäyksen ja Elina Kujala laukoi Laura Mertsalmen poikkisyötöstä, mutta ohi vasemman pystytolpan. Pallo pomppasi päädystä takaisin maalille, ja sitä käsiinsä hamuillut Tshekin maalivahti Lenka Kubickova työnsi kauhukseen pallon omaan verkkoon. Pelikello pysähtyi aikaan 59.57.

Avauserässä Marianne Hannonen laukoi Suomen johtoon, mutta kahden varman päälle puolustaneen joukkueen mittelö jähmettyi sen jälkeen asemasodaksi. Toisella tauolla Suomi oli vajonnut pienoiseen ahdinkoon Tshekin Denisa Billan tasoitettua lukemat maskin takaa lähteneellä kaukolaukauksella ja Eliska Krupnovan nostettua vastustajan johtoon toisen erän viimeisellä minuutilla. Suomi nousi takaisin peliin kun Denisa Ratajova komennettiin päätöserän alussa jäähylle. My Kippilä syötti päädystä alaspäin ja Alisa Pöllänen kiskaisi komealla laukauksella tilanteeksi 2-2.