Suomen uudistuneilla naisilla pitkä ilta Luulajassa – Ruotsi vahvempi 10-3

Uudistunut Suomen naisten salibandymaajoukkue aloitti uuden projektinsa alusta, kun Ruotsi oli Luulajassa pelattavan kaksoismaaottelun avausosassa vahvempi maalein 10-3. Joukkueet kohtaavat toisen kerran huomenna samassa paikassa.

Suomen pelaajat hakivat avauserässä vaikeasti niin toisiaan pallon kanssa kuin vastustajia merkkaustilanteissa, ja tulos näkyi taululla. Ruotsi prässäsi Suomen yhä uudelleen ahdinkoon sen omaan päähän, ja karvaus tuotti myös pallonriistoja. Wilma Johansson sipaisi kotijoukkueen johtoon jo seitsemännellä minuutilla, ja avauserän jälkeen lukemat olivat 5-0. Toisessa erässä Ruotsi karkasi jo 7–0-johtoon ennen kuin Suomi sai pelistä kiinni Ruotsin samalla höllätessä prässiään. Sofia Mittentag avasi Suomen maalitilin Ulla Valtolan aloittamasta vastaiskusta, ja kohta Suvi Hämäläinen sijoitti ylivoimalla alakulmaan toisen kavennuksen. Olivia Pietilä päätti vielä komean vastaiskun ensimmäiseen naisten maaottelumaaliinsa, mutta kolmannessa erässä osui enää Ruotsi.

Henri Keräsen ottelukuviin

Salibandya, Luulaja

Naisten maaottelu

Ruotsi–Suomi 10-3 (5-0, 3-3, 2-0)

1. erä: 6.08 Wilma Johansson (Ida Sundberg) 1-0, 9.41 Ellen Rasmussen (Ellen Lundin) 2-0, 11.53 Lundin (Rasmussen) 3-0, 14.08 Mira Markström (Johansson) 4-0, 19.42 Lisa Carlsson (Moa Andersson) 5-0.
2. erä: 23.32 Johansson (Rasmussen) 6-0 yv, 23.46 Andersson 7-0, 29.28 Sofia Mittentag (Cira Virta) 7-1, 32.06 Suvi Hämäläinen (Veera Kauppi) 7-2 yv, 34.59 Johansson (Markström) 8-2, 38.30 Olivia Pietilä (Meri-Helmi Höynälä) 8-3.
3. erä: 40.16 Maja Viström (Johansson) 9-3, 52.05 Emelie Wibron (Carlsson) 10-3.

Jäähyt: Ruotsi 2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Daniel Hultberg ja Edo Sabanovic, Ruotsi.

Yleisöä: 1 006.

Suomen parhaana palkittiin Daniela Westerlund.

Kuvat: Henri Keränen