Suomen U19-naiset taipuivat lopussa avaustappioon Sveitsille

Suomen U19-naisten EFT-turnaus Uppsalassa alkoi tappiolla, kun Sveitsi nousi keskipäivällä alkaneen ottelun lopussa tasatilanteesta 8–5-voittoon. Lauantaina Suomi saa vastaansa Tšekin ja sunnuntaina Ruotsin.

Suomi nousi ensimmäisessä ja toisessa erässä tappioasemalta maalin johtoon, ja vielä pelin puolivälissä nähtiin kaksi osumaa sinivalkoisilta. Olivia Oikarinen jatkoi Miisa Turusen laukauksen paluupallosta 4–4-tasoituksen, ja kohta Pipsa Ekon jatkolaukaus Janina Rinteen syötöstä valui maalivahdin kainalosta verkkoon. Aivan erän lopussa Sveitsi kuitenkin sahasi ylivoimalla Suomen nelikon halki, ja Dana Misteli sivalsi tasoituksen.

Ylivoimalla syntyi myös Sveitsin voittomaali, kun Veera Mertanen oli komennettu jäähypenkille runsaat kuusi minuuttia ennen ottelun loppua. Pallon kimpoiltua aikansa Suomen maalin edessä Sveitsi runnoi johto-osuman, ja sen jälkeen oma verkko pölähti vielä kahdesti. Sveitsin seitsemäs osuma syntyi 2–1-hyökkäyksestä, ja loppunumerot kiskaisi kaukaa Enya Fassler laukausta peittäneiden pelaajien välistä.

Sveitsin maalipaikat aukesivat tänään avopaikoista joko Suomen menetettyään pallon omalla alueellaan Sveitsin prässissä, ylivoimapelissä tai sitten ylivoimahyökkäyksistä ja jopa läpiajoista Suomen kenttätasapainon keikahdettua. Suomelle Sveitsi jätti tänään omalla alueellaan selvästi vähemmän tilaa.

Salibandya, Uppsala

U19-naisten EFT-turnaus

Suomi–Sveitsi 5-8 (3-3, 2-2, 0-3)

1. erä: 1.59 Marla Siegenthaler 0-1, 3.40 Miisa Turunen (Sanni Kahila) 1-1, 9.04 Janina Rinne (Tanja Parviainen) 2-1, 10.32 Salome Müller (Corin Haldemann) 2-2, 13.34 Norina Reusser (Jill Wiedmer) 2-3, 17.48 Matilda Rytkönen (Sofia Lahti) 3-3.
2. erä: 23.34 Müller (Lisa von Arx) 3-4, 26.50 Olivia Oikarinen (Turunen) 4-4, 30.03 Pipsa Eko (Rinne) 5-4, 39.40 Dana Misteli (Chiara Moser) 5-5 yv.
3. erä: 54.39 Reusser (Misteli) 5-6 yv, 56.01 Haldemann (Müller) 5-7, 57.38 Enya Fassler (Reusser) 5-8.