Suomen U19-miehille toinenkin EFT-voitto – Sveitsi taipui rangaistuslaukauksilla

Suomen U19-miesten toinenkin ottelu viikonlopun EFT-turnauksessa toi lopulta voiton, kun Sveitsi kaatui rangaistuslaukauksilla 6-5. Sunnuntaina Suomen turnaus huipentuu Ruotsin kohtaamiseen. Ottelua seurasi Karin Kampuksella täysi tupa 682 katsojaa.

Eilisessä voitokkaassa Tshekki-ottelussa Suomi hukkasi kolmen maalin ja tänään eilen Ruotsin kaatanutta Sveitsiä vastaan kahden maalin etumatkan. Avauserässä Sveitsi kuittasi Jami Markkasen ja Aatu Knuutin laukomat johdot, mutta ennen ensimmäistä taukoa Markkasen tarkka takakulmalaukaus ja keskelle sektoria hiipineen Viljami Engmanin osuma siirsivät Suomen 4–2-johtoon. Sveitsi kuitenkin kavensi toisen erän ainoalla maalilla, ja kolmannen alussa karkasi Loris Muhrer nostamaan rystyltä pelin jo tasoihin. Suomi sai päätöserässä kaksi ylivoimaa, ja toinen niistä toi tuloksen, kun Markus Marosen laukaus viuhui vasemman tolpan juureen. Voittoon se ei kuitenkaan vielä riittänyt, sillä Sveitsi alkoi vetää heti maalivahtiaan penkille ja se tuotti tuloksen puoli minuuttia ennen loppua Nimo Bühlerin onnistuessa.

Voittaja oli ratkottava rangaistuslaukauskisassa, jossa kolme laukojaparia ei vielä riittänyt voittoon Sveitsin tullessa kolmannessa parissa rinnalle. Neljännessä parissa sitten Aatu Knuuti upotti laukoi pallon vasemman tolpan viereen ja Sveitsin Nino Bühlerin matala laukaus pysähtyi Aapo Seppälän suojuksiin.

Ainesmedian ottelukuviin

Salibandya, Rauma

U19-miesten EFT-turnaus

Suomi–Sveitsi 6-5 rl (4-2, 0-1, 1-2, 1-0)

1. erä: 1.19 Jami Markkanen (Veikko Paajanen) 1-0, 3.16 Rovin Thalmann (Timon Anderegg) 1-1, 9.41 Aatu Knuuti (Rasmus Nyström) 2-1, 10.26 Sebastian Mathis (Matteo Gervasoni) 2-2, 12.37 Markkanen (Joni Hiltunen) 3-2, 18.35 Viljami Engman (Marius Niemelä) 4-2.
2. erä: 26.57 Gervasoni (Mika Hanni) 4-3.
3. erä: 42.36 Loris Murer (Thalmann) 4-4, 56.15 Markus Maronen (Ilmo Leino) 5-4 yv, 59.29 Nino Bühler (Janis Reusser) 5-5 im.