Suomen U19-miehet puhtaalla pelillä turnausvoittoon – tänään Ruotsin vuoro kaatua

Suomen U19-miehet voittivat Sveitsin St.Gallenissa pelatun lajin kärkimaiden EFT-turnauksen puhtaalla pelillä. Perjantaina kaatui Sveitsi 9-6, lauantaina Tšekki 8-5 ja tänään kruunuksi Ruotsi 9-5. Ruotsi jäi harvinaisesti turnauksen jumboksi hävittyään kaikki kolme peliään.

Tänään Ruotsi kykeni vielä avauserässä nousemaan kahden maalin takaa tasoihin ja toisessa kolmen takaa maalin päähän. Sitten Juho Seppälä ja Miko Vaarimo kuitenkin laukoivat Suomen uudelleen kolmen maalin johtoon. Päätöserässä Joona Hokkanen osui vielä ylivoimalla ennen Gabriel Kohosen Ruotsille ilman maalivahtia nostamaa kavennusta. Loppunumerot iski päätösminuutilla Juuso Suotula.

Miko Vaarimo vei turnauksen pistepörssin saldolla 6+1=7. Leevi Rantala (4+2) oli kolmas ja Teemu Karppanen (3+3) neljäs.

Salibandya, St.Gallen, Sveitsi
U19-miesten EFT-turnaus

Suomi–Ruotsi 9-5 (5-2, 2-2, 2-1)

1. erä: 3.06 Miko Vaarimo (Teemu Karppanen) 1-0, 10.46 Onni Forss (Vaarimo) 2-0 yv, 12.24 Filip Norman (Emil Nyh) 2-1, 13.39 Hampus Nydenfeldt (Gabriel Kohonen) 2-2, 17.23 Karppanen (Forss) 3-2 yv, 17.49 Leevi Rantala (Joona Hokkanen) 4-2, 19.15 Vaarimo (Pietari Porttikivi) 5-2.
2. erä: 24.14 Oscar Hammarqvist (Daniel Helge) 5-3, 26.26 Hammarqvist (Kim Guilotte) 5-4, 26.48 Juho Seppälä (Joonas Ekuri) 6-4, 27.31 Vaarimo (Santtu Vuoristo) 7-4.
3. erä: 46.01 Hokkanen (Rantala) 8-4 yv, 58.32 Kohonen (Jonathan Berglund) 8-5 im, 59.02Juuso Suotula (Luukas Hyvärinen) 9-5