Suomen U19-miehet kestivät Ruotsin rynnistyksen – U19-naisille ja U23-miehille tappiot

Suomen U19-miehet ottivat maukkaan 6-5-voiton Ruotsista tuplamaaottelun ensimmäisessä kamppailussa Uppsalassa. U19-naiset kärsivät puolestaan 3-5-tappion samalla areenalla. Suomen U23 taipui 2-3 Latvian miehille Slovakiassa pelattavassa turnauksessa.

Uppsalan IFU Arenalla Suomen U19-miehet heiluttivat tahtipuikkoa Ruotsia vastaan. Ensimmäisessä erässä Suomen nuoret latoivat kolme maalia, toisessa kaksi lisää ja pääsivät kolmen maalin johdossa päätöserään.

Sen alkuun Ruotsi kavensi, mutta Ville Heiska venytti eron jälleen kolmeen vajaa kahdeksan minuuttia ennen loppua. Ruotsi haki viime minuuteilla osumia ilman maalivahtia ja onnistui nousemaan maalin päähän. Myllytys Suomen maalilla kesti tämän jälkeenkin, mutta Suomi kesti ja nappasi voiton.

Suomen maaleista vastasivat Joni Hiltunen 2, Ville Heiska 2, Aaro Kokko ja Jami Markkanen. Parhaana palkittiin Markus Maronen.

Maat kohtaavat toistamiseen lauantaina klo 12.30.

U19-miehet, Uppsala, Ruotsi, IFU Arena
6.9.2024 Ruotsi – Suomi 5-6 (2-3, 0-2, 3-1)
1. erä: 5.43 Ted Di Luca 5. Viktor Jonth 1-0, 14.42 Joni Hiltunen (Samuli Leppäniemi) 1-1, 15.54 Jami Markkanen (Ville Heiska) 1-2, 16.34 Arvid Lundholm (Lundholm) 2-2, 18.33 Heiska (Hiltunen) 2-3.
2. erä: 25.34 Aaro Kokko (Joona Kajaala) 2-4, 34.29 Hiltunen (Kajaala) 2-5.
3. erä: 40.53 Di Luca (Jonth) 3-5, 52.13 Heiska (Veikko Paajanen) 3-6, 58.37 Vilgot Kronstrand (Victor Jensen) 4-6 im, 59.24 Jensen (Oliver Mendoza Nyberg) 5-6 im.

Rasmus Hedberg, Ruotsi 13+11+6=30
Joni Eskelinen, Suomi 11+8+11=30

Jäähyt: Ruotsi 3×2 min, Suomi 1×2 min.

Erotuomarit: Martin Matti ja Simon Boman, Ruotsi

Suomen parhaana palkittiin Markus Maronen.

Yleisöä: 548

——

Suomen alle 23-vuotiaat saivat Bratislavassa pelattavan turnauksen avauksessa vastaansa Latvian miehet. Maalittoman ensi erän jälkeen Latvia iski toisessa kahdesti ja vielä kertaalleen kolmannen alkuminuuteilla.

Suomen takaa-ajo tuotti lopulta tulosta, kun Juho Repo viimeisteli maalin edestä Eemil Äijälän syötöstä 48. minuutilla. Parisen minuuttia myöhemmin Suomi sai lähivapaalyönnin. Kuvio oli yksinkertainen, mutta toimiva. Ville Hietaranta syötti hiukan takaviistoon ja Aapo Kilpeläinen löysi latvialaisten muurista riittävän aukon.

Tasoituspaikkakin tuli viimeisellä sekunnilla, kun Suomi sai vapaalyönnin aivan maalialueen tuntumasta, mutta tällä kertaa kuvio ei tuottanut osumaa. Latvia sai kiittää voitostaan huippuvireistä maalivahtiaan. Pontus Zarins venyi ottelussa 33 torjuntaan.

Lauantaina Suomen U23 kohtaa Saksan miehet klo 17.

U23-miehet, Bratislava, Slovakia, Dom Sportu
6.9.2024 Latvia (miehet) – Suomi U23 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)

1. erä: maaliton.
2. erä: 22.35 Matiss Celms (Jekabs Keiss) 1-0, 26.21 Gustavs Griezitis (Artis Raitums) 2-0.
3. erä: 42.42 Keiss (Ralfs Matiss Balodis) 3-0, 47.37 Juho Repo (Eemil Äijälä) 3-1, 50.21 Aapo Kilpeläinen (Ville Hietaranta) 3-2.

Pontus Zarins, Latvia 12+12+9=33
Iiro Rantaniemi, Suomi 4+6+5=15

Jäähyt: Latvia 2 min, Suomi 0 min.

Erotuomarit: Filip Drapal ja Jakub Pospisil, Tshekki

Suomen parhaana palkittiin Konsta Haukkala.

Yleisöä: 53

——

Suomen U19-naiset pelasivat ensimmäisen maaottelun päävalmentaja Jarkko Rinteen aikana. Uudesta MM-kisaikäluokasta (2007) koottu joukkue selvisi debyytistä varsin kelvollisesti, vaikka ottelu päättyi Ruotsin eduksi 5-3.

Ensimmäisessä erässä maaleja ei nähty, mutta toisessa kumpikin onnistui kolme kertaa. Suomen maalit tekivät Vilja Kuutniemi, Juuli Aspbäck ja Zara Gauffin-Kauste.  Päätöserä eteni pitkään ilman osumia. Ruotsin voittomaali tuli meikäläisittäin ikävästi, kun puolustajan nousu omalla kenttäpuoliskolla katkaistiin ja seuranneesta tilanteesta Julia Nilsson rankaisi. Suomen tasoitusta ei nähty, vaan Elin Wadell teki tyhjiin loppuluvut.

U19-naiset, Uppsala, Ruotsi, IFU Arena
6.9.2024 Ruotsi – Suomi 5-3 (0-0, 3-3, 2-0)
2. erä: 21.39 Tilde Dimitrov (Ellen Hedberg) 1-0, 25.21 Zara Gauffin-Kauste (Vilja Kuutniemi) 1-1, 28.50 Juuli Aspbäck (Sofianna Tuominen) 1-2, 30.58 Emellie Gharaei (Ellen Hedberg) 2-2, 32.26 Kuutniemi (Tuominen) 2-3, Julia Nilsson (Hanna Lööw) 3-3.
3. erä: 53.41 Nilsson (Lööw) 4-3, 57.45 Elin Wadell (Gharaei ) 5-3 tm.