Suomen U19-miehet EFT-turnauksen voittoon – Ruotsi taipui 11-6

Suomen U19-miehet päättivät viikonlopun EFT-turnauksen ykkösinä kaatamalla huipennukseksi Äijänsuolla Ruotsin 11-6. Suomi voitti kaikki kolme otteluaan lyötyään perjantaina Tshekin ja lauantaina Sveitsin.

Voitto pohjustui tänään heti avauserässä, jossa Suomi karkasi 13 minuutissa 4–0-johtoon Joni Hiltusen lauottua turnauksen avausmaalinsa ja samaan syssyyn jo hattutempun. Hiltunen palkittiin ansaitusti myös Suomen parhaana pelaajana. Ruotsi kavensi kahdesti, mutta sitten maalivahti Aapo Seppälän karkuun heittämä Joona Kajaala ja laidasta keskelle kaukolaukaukseen leikannut Markus Maronen lakoivat ensimmäisen tauon johdoksi 6-2. Toisen erän Suomi vei Aleksi Honon keskeltä nostamalla maalilla hillitysti 1-0, ja päätösjaksolla nähtiin sitten kunnon maalitalkoot kuten maiden nuorten maajoukkueiden välillä usein ennenkin. Ruotsi nousi kahdesti neljän maalin päähän, mihin Suomi vastasi ensin Viljami Engmanin kahdella osumalla ja sitten lopuksi vielä puolustajien syötön katkaisseen Samuli Leppäniemen rankaisulla.

Leppäniemen tehot ottelussa olivat 2+2, Joni Hiltusen 3+0 ja Viljami Engmanin 2+1.

Salibandya, Rauma

U19-miesten EFT-turnaus

Suomi–Ruotsi 11-6 (6-2, 1-0, 4-4)

1. erä: 4.40 Joni Hiltunen (Samuli Leppäniemi) 1-0, 5.28 Dani Jaaranen (Leo Tiittala) 2-0, 10.54 Hilltunen (Viljami Engman) 3-0 yv, 12.58 Hiltunen (Leppäniemi) 4-0, 13.33 Oliver Mendoza Nyber (Lucas Hägglund) 4-1 yv, 15.46 Mendoza Nyberg (Vilgot Kronstrand) 4-2, 17.32 Joona Kajaala (Aapo Seppälä) 5-2, 19.03 Markus Maronen (Esa Jaurakkajärvi) 6-2.
2. erä: 27.43 Aleksi Hono (Joonas Vettensaari) 7-2.
3. erä: 42.11 Mendoza Nyberg (Kronstrand) 7-3, 46.26 Leppäniemi (Esa Jaurakkajärvi) 8-3, 46.39 Feix Nilsson (Ludvig Kalldin) 8-4, 46.55 Engman (Veikko Paajanen) 9-4, 50.04 Engman (Ilmo Leino) 10-4 yv, 51.58 Filip Öijer (Lucas Hägglund) 10-5, 56.57 Hägglund (Alex Andersson) 10-6, 57.29 Samuli Leppäniemi 11-6.