Suomen U19 karkasi kahdesti – Tshekki kaatui Turun EFT-avauksessa

Suomi aloitti U19-miesten EFT-turnauksen vahvasti, kun Tshekki kaatui Kupittaan palloiluhallissa 9-4. Suomi hukkasi ensin kolmen maalin johdon mutta repi sitten uudelleen eroa.

Avauserä oli tarkkaa peliä ja jäi maalittomaksi, mutta toisen alussa Suomi iski pian, kun Markus Maronen päätti vastaiskun avausosumaan. Kolme minuuttia myöhemmin Rasmus Nyström levitti vasempaan laitaan, josta Viljami Engmanin tarkka matala laukaus viuhui takakulmaan. Suomi hallitsi toista erää selvästi ja onnistui vielä kolmannen kerran, kun Aaro Kokko päätti 3–1-hyökkäyksen harhauttamalla hallitusti maalivahti Lev Klimentin ja siirtämällä pallon rystyllä verkkoon. Seuraavalla minuutilla avasi maalitilinsä myös Tshekki: irtopallo pomppi Lukas Holasekille, joka pommitti asettelematta ohi varmasti torjuneen Aapo Seppälän.

Suomi tuli kolmanteen erään haparoiden, ja kohta peli oli tasan 3-3 Tshekin iskettyä ensin Suomen harhasyötöstä ja perään ylivoimalla. Ilmo Leino kuittasi kuitenkin saman tien, ja erän puolivälissä Suomi karkasi. Ensin kiskaisi Dani Jaaranen kääntölaukauksella eron kahteen, ja melkein suoraan aloituksesta Arttu Hänninen vapautti Samuli Leppäniemen keskeltä irti maalintekoon. Maalihanojen auettua Suomi iski vielä kolme maalia, joihin Tshekki pystyi vastaamaan yhdellä kavennuksella.

– Ailahtelevaa oli tänään, mutta hetket miten siedetään ja kestetään tiukkoja hetkiä, ovat lyhentyneet. Ja vastaavasti ne tilanteet, kun pystytään nostamaan tasoamme ovat pidentyneet. Näistä asioista on loppujen lopuksi kyse. Siinä kohtaa kun Tshekki tuli tasoihin, psyykettämme mitattiin, mutta hymy pysyi pelaajien
huulilla, päävalmentaja Jussi Huovinen kertoi tyytyväisenä.

– Ensimmäinen erä oli tosi varovaista ja siinä näkyi rohkeuden puute. Molemmat jännittivät aika voimakkaasti. Toisessa päästiin kiinni omaan tekemiseen. Kääntöpelaamisessa oltiin tänään riittävän hyviä, mutta voidaan olla vielä parempiakin. Rakastettiin pitää myös palloa tietyissä hetkissä.

Suurinumeroisesta voitosta huolimatta liialliseen tyytyväisyyteen ei tässä vaiheessa turnausta voi tuudittautua.

– Edessä on vielä kaksi peliä ja mitä vaan voi vielä tapahtua. Nyt mennään miettimään miten lähdetään iskemään Sveitsiä vastaan. Onhan tämä upeaa pelata kotiyleisön edessä. Se tuo kylmiä väreitä koko joukkueelle. Toivotaan, että Raumallakin on hieno tunnelma, Huovinen totesi.

Ainesmedian ottelukuviin

Salibandya, Turku

U19-miesten EFT-turnaus

Tshekki–Suomi 4-9 (0-0, 1-3, 3-6)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 22.41 Markus Maronen (Joona Kajaala) 0-1, 25.38 Viljami Engman (Rasmus Nyström) 0-2, 36.49 Aaro Kokko (Marius Niemelä) 0-3, 37.46 Lukas Holasek (Adam Bures) 1-3.
3. erä: 40.31 Mikes Motejcik 2-3, 42.27 Jakub Varecha (Michael Wertheim) 3-3 yv, 42.54 Ilmo Leino (Engman) 3-4, 48.50 Dani Jaaranen (Joni Hiltunen) 3-5, 48.56 Samuli Leppäniemi (Arttu Hänninen) 3-6, 51.49 Niemelä (Kokko) 3-7, 55.55 Kokko (Engman) 3-8, 56.23 Joonas Vettensaari (Leppäniemi) 3-9 tm, 56.26 Bures (Daniel Grezl) 4-9.

Torjunnat:
Lev Kliment Tshekki 1++=,
Aapo Seppälä Suomi 4++=.

Jäähyt: Tshekki 2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Simon Broman ja Martin Matti, Ruotsi.

Yleisöä: 630.

Suomen parhaana palkittiin Esa Jaurakkajärvi.

Kuvat: Ainesmedia

Jaa artikkeli