Suomen salibandynaiset karkasivat Tšekiltä kolmannessa erässä

Milla Nordlund laukoi ensimmäiset kaksi maaottelumaaliaan, kun Suomi löi Tshekin 5-2.

Tšekki sinnitteli kaksi erää Suomea vastaan naisten EFT-turnauksen ottelussa Arkadia-hallissa Nurmijärvellä. Päätöserässä Suomi löysi tehot ja karkasi selvään 5–2-voittoon. Sunnuntaina Suomi pelaa turnauksen voitosta Ruotsia vastaan.

Päävalmentaja Lasse Kurrosen mielestä kokonaispaketti oli vielä hieman paremmin kasassa kuin perjantaina Sveitsiä vastaan.
– Kaiken kaikkiaan olen nyt paljon tyytyväisempi. Kärsivällisyyttä kysyttiin, ja sitä painotettiin kopissa molemmilla tauoilla, Kurronen kertoi.
– Peli oli hallussa koko ajan ja mieli luottavainen, mutta emme saaneet maaleja tehdyksi, että olisi ollut vähän helpompi hengittää. Turnaus on joka tapauksessa ollut nousujohteinen, ja huomiseen parannamme vielä lisää.

Molemmat joukkueet tekivät kahdessa ensimmäisessä erässä yhden maalin. Oona Kauppi vei ensin Suomen johtoon jatkamalla upeasti ilmasta sisään siskonsa Veera Kaupin mallikkaan syötön. Michaela Mlejnkova iski sen jälkeen kahdesti pallon verkkoon ohi Tiltu Siltasen. Juuri ennen pelin puoliväliä Veera Kauppi osoitti, että suoraan ilmasta viimeistely käy häneltäkin. My Kippilän tarjoilussa ei myöskään ollut moittimista.

Suomen voittomaali nähtiin, kun kolmatta erää oli pelattu tasan kaksi minuuttia. Kippilä laukoi kaukaa ylänurkkaan. Veera Kauppi kirjautti osumasta illan kolmannen tehopisteensä.
– Pyöritimme peliä hyvin hyökkäyspäässä ensimmäisen erän alusta lähtien, mutta emme oikein saaneet maaleja aikaiseksi monista hyvistä paikoista huolimatta, Veera Kauppi kommentoi.
– Kolmanteen erään tulimme rennommalla otteella, ja tulosta alkoi syntyä.

Kippilän osuman jälkeen pääroolin otti vasta toista naisten maaotteluaan pelannut Milla Nordlund. Edellisillan epäonnekkaat viimeistely-yritykset kuittaantuivat Tšekkiä vastaan tuplalla, joten Nordlundilla on nyt maaottelumaaleja saman verran kuin maaotteluitakin.
Turnauksen päätösottelussa huomenna kello 14 alkaen Suomi kohtaa Ruotsin, joka on niin ikään voittanut kaksi aiempaa otteluaan.
– Viime joulukuussa hävityn MM-finaalin jäljiltä voitonnälkää todellakin riittää. Tavoite on, että ruotsalaiset eivät löydä huomisen pelin jälkeen kotiinsa, Veera Kauppi julisti.

Naisten EFT-turnaus, Klaukkala 28.4.2018 Suomi – Tšekki 5–2 (1–1, 1–1, 3–0)

1.erä: 6.27 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 1–0, 16.56 Michaela Mlejnkova (Natalie Martinakova) 1–1 2. erä: 27.23 Michaela Mlejnkova (Hana Konickova) 1–2, 29.48 Veera Kauppi (My Kippilä) 2–2
3:erä: 42.00 Kippilä (Veera Kauppi) 3–2, 49.05 Milla Nordlund (Daniela Westerlund) 4–2, 54.15 Nordlund (Nina Rantala)