Suomen MM-joukkue on the road: Eerikkilä - Viro - Latvia - Ruotsi

Suomi aloittaa huomenna salibandyn nuorten maailmanmestaruuden puolustamisen U19-ikäluokan MM-turnauksessa Växjössä. Eilen kisapaikkakunnalle saapunut joukkueemme lähti liikkeelle jo viime keskiviikkona ja on ehtinyt tehdä matkaa neljässä maassa.

Suomen MM-joukkue aloitti valmistautumisrupeamansa viime keskiviikkona Eerikkilän urheiluopistolla, josta matka jatkui perjantaina Pärnuun, Viroon. Sieltä joukkue matkusti vappupäivänä Latvian kautta kisakaupunkiin Ruotsiin.
– Kaksi vuotta sitten toimittiin itse asiassa vastaavalla tavalla, Suomen päävalmentaja Heikki Luukkonen kertoo.
– Olemme osallistaneet päätöksenteossa pelaajia, ja taustalla on myös heidän toivomuksensa. Pelaajat kokevat, että on parempi siirtyä suoraan leiriltä kisapaikalle poikkeamatta turhaan välillä kotona jännittämässä.

MM-kultaa puolustavan Suomen valmistautumisen loppusuora jakautui näin kolmeen erilaiseen osaan.
– Eerikkilässä saatiin ensin hioa huippuolosuhteissa pelillisiä asioita mallilleen. Sitten olikin vuorossa irtiotto eli pelikamat lähtivät kohti kisapaikkaa ja pelaajat ilman niitä toiseen suuntaan, päävalmentaja avaa suunnitelmaa.
– Unohdettiin hetkeksi pelihommat kokonaan ja keskityttiin ryhmäytymisen viimeistelyyn ja henkiseen valmistautumiseen. Virossa päästiin seikkailemaan niin Tallinnassa kuin Pärnussakin, mutta pääteemana oli lepääminen ja akkujen lataaminen. Oltiin keskenämme piilopirtissä metsän ja luonnon keskellä ja otettiin rauhallisesti. Ohjelmassa oli näytelmiä ja muuta ohjelmaa mutta paljon myös grillailua ja ruonlaittoa itse, ihan arkisia asioita, joita pelaajat eivät kisapaikalla yleensä pääse tekemään ja kokemaan yhdessä.

Kilometrejä totta kai kertyi matkalla Suomesta Växjöhön paljon, mutta joukkueena kuljettuina nekin ovat tärkeä osa yhteistä matkaa.
– Mentiin ilman kiirettä ja nautittiin bussimatkoistakin, maisemien vaihtuminen on mukavaa, kun kisoissa kuitenkin kaikki pyörii pelien, harjoitusten ja hotellin ympyröissä. Nähtiin kaikenlaista aina ostoskeskuksista kylpylöihin ja samalla myös tutustuttiin kulttuuriin ja historiaan, jotka nivoutuvat osaksi tätä joukkueemme tarinaa, siviilissä opettaja työskentelevä Heikki Luukkonen muistuttaa.

Ja mikä tärkeintä, joukkue selvisi kisapaikalle terveenä ja hyvissä voimissa. Tai ainakin pelaajat selvisivät.
– Kovasti varoitettiin pelaajia ennen Pärnun hurjiin vesiliukumäkiin päästämistä, että nyt ei sitten parane kuitenkaan loukkaantua. Pelaajat osasivatkin varoa, mutta taustaryhmä ei kuunnellut ihan yhtä tarkasti, Luukkonen nauraa paljastamatta enempää.

Suomi kohtaa MM-avausottelussaan Tanskan keskiviikkona klo 17.30 Suomen aikaa. Kaikki turnauksen ottelut nähdään suorina Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n YouTube-kanavalla.

Lue lisää MM-kisoista

Teksti: Mika Hilska
Kuva: Tony Bäcksbacka

Jaa artikkeli