Suomen loppukiri jäi kesken – Ruotsi yhden maalin vahvempi miesten EFT-huipennuksessa

Suomen miesten salibandymaajoukkueen EFT-turnaus päättyi tappioon, kun Ruotsi oli Raumalla liki 2 000 katsojan edessä vahvempi 3-2. Maat valmistautuvat joulukuussa Malmössä pelattavaan MM-turnaukseen.

Katso uutisen lopusta päävalmentaja Esa Jussilan ja kapteeni Joona Rantalan videohaastattelut

Suomi aloitti pelin vaisusti, ja isännillä oli pitkään vaikeuksia päästä selkeisiin laukaisupaikkoihin Ruotsin hyvin liikkuneiden viisikoiden puristuksessa. Se näkyi myös tulostaululla, kun ensimmäisiin kahteen erään nähtiin vain Linus Malmströmin Suomen kannalta epäonnekkaasti Lauri Stenforsin mailan kautta laukoma maali. Päätösjaksolla Ruotsi näytti karkaavan, kun laidasta kiertoon luikahtanut Albin Sjögren linkosi eron kahteen ja vielä laidasta nousseen Emil Johanssonin laukaus urahti maalivahti Markus Laakson kautta sisään.

Viimeisellä kympillä Suomi yltyi vielä loppukiriin, jonka aloitti eilen Sveitsiä vastaan hattutempun iskeneen Heikki Iiskolan terävä kiskaisu yläkulmaan. Runsaat kaksi minuuttia ennen loppusummeria komennettiin kummaltakin joukkueelta pelaaja jäähypenkille, ja suomi veti maalivahdin penkille vetäen kavennusta viidellä neljää vastaan. Puoli minuuttia ennen summeria Luukas Hyvärisen laukaus putosi maalivahti Carl Bending Söderlingin kainalosta yli maaliviivan, mutta tasoitus jäi tällä kertaa haaveeksi.

– Alku oli meiltä heikko. Tuntui, että ekan kymmenen minuutin aikana ei koskettu palloon kertaakaan. Silloin ote menee totaalisesti vastustajan puolelle, päävalmentaja Esa Jussila harmitteli SalibandyTV:n haastattelussa.

Hän totesi, että oli jopa onni, että Suomi selvisi vain yhdellä takaiskulla avauserässä, jonka jälkeen sinivalkoiset pääsivät paremmin peliin kiinni.

– Toinen oli pallolla jo parempaa ja päästiin jossain määrin pelin päälle. Viimeisessä tuli muutamia harmittavia takaiskuja, eikä pystytty omia paikkoja hyödyntämään.

Suomen saldona EFT-turnauksessa oli kaksi voittoa ja tappio Ruotsille päätöspelissä.

– Startti oli tahmea, kuten meillä on ollut tapana jostain syystä näissä EFT-turnauksissa. Ei saada ekaan peliin oikein urkuja auki. Toiseen otteluun Sveitsiä vastaan petrattiin paljon ja vietiin pallolla peliä. Tänään sitten heikon startin jälkeen hyvä tasonnosto loppua kohden, mutta pettynyt olen, kun ei saatu otettua tulosta ulos, Jussila summasi kokonaisuutta.

EFT-turnaus oli salibandymaailman kärkimaille viimeinen kilpailullinen tapahtuma ennen 7.-15. joulukuuta Malmössä pelattavaa MM-lopputurnausta.

– Kisoihin nimetään 2+18 pelaajaa noin kolmen viikon kuluttua. Marraskuussa isänpäivän tienoilla on viimeistelyleiri Eerikkilässä. Sen jälkeen pelaajat ovat seurajoukkueissaan, kunnes MM-kisat starttaavat, päävalmentaja kertoi tulevien viikkojen ohjelmasta.

Ainesmedian ottelukuviin

Salibandya, Rauma

Miesten EFT-turnaus

Suomi–Ruotsi 2-3 (0-1, 0-0, 2-2)

1. erä: 9.26 Linus Malmström (Ludwig Persson) 0-1.
2. erä: Maaliton.
3. erä: 42.52 Albin Sjögren (Tobias Gustafsson) 0-2, 47.33 Emil Johansson 0-3, 50.12 Heikki Iiskola (Aaro Astala) 1-3, 59.31 Luukas Hyvärinen (Ville Lastikka) 2-3 tv im.

Torjunnat:
Markus Laakso Suomi 2+3+=,
Carl Bending Söderling Ruotsi 1+3+=.

Jäähyt: Suomi 2 min, Ruotsi 3×2 min.

Erotuomarit: Tomas Kostinek ja Martin Reichelt, Tshekki.

Yleisöä: 1 897,

Suomen parhaana palkittiin Eemeli Akola.

Kuvat: Ainesmedia

Näin miesten päävalmentaja Esa Jussila summasi EFT-turnauksen

Jaa artikkeli