SSRA:n Emmi Niemelä kahden ottelun pelikieltoon

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt naisten Salibandyliigassa pelaavan SSRA:n Emmi Niemelän kahden ottelun pelikieltoon kontaktitilanteesta liigan avauskierroksen ottelussa SSRA – O2-JKL.

– O2 joukkueen pelaaja Veera-Maria Jalkanen saa omalla puolustusalueellaan syötön kanssapelaajaltaan ja hän kääntyy kohti hyökkäyssuuntaa. Samaan aikaan keskiviivan tuntumassa Jalkasta tulee karvaamaan SSRA:n pelaaja Emmi Niemelä, joka törmää Jalkaseen. Törmäys kohdistuu Jalkasen ylävartaloon ja Jalkanen kaatuu maahan ja loukkaantuu lievästi. Tilanteesta annetaan Niemelälle viiden minuutin rangaistus, kertoo pääsarjojen kurinpitäjä.

Tapahtuma tuli kurinpitokäsittelyyn videotutkintapyynnön ja sitä seuranneen videotuomarin päätöksen kautta.

– Niemelällä on vapaa näkyvyys Jalkaseen ja palloon, ja hänellä on hyvä mahdollisuus pelata tilanne turvallisella tavalla. Niemelä tulee tilanteeseen kovalla vauhdilla, eikä muuta liikerataansa tai hidasta vauhtiaan ennen törmäystä. Niemelä ei saa tilanteessa palloa haltuunsa. Videokuvan perustella Niemelä pelaa tilanteessa vain ottaakseen kontaktin Jalkaseen, eikä yritä pallon riistoa pelinomaisin keinoin. Juuri ennen kontaktia Jalkaseen Niemelä kääntää vasemman olkansa kohti Jalkasta ja asettaa vasemman kätensä oman ylävartalonsa suojaksi. Niemelän vasen olka osuu Jalkasen oikean olkapään seudulle, kurinpitäjä selvittää.

– Katson, että Niemelän pelitapa ja sen seurauksena syntynyt kontakti osoittaa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallisesta pelaamisesta ja on PR3 säännön mukaista tahallista vaikuttamista toisen pelaajan fyysiseen koskemattomuuteen ja täten täyttää pelisääntöjen 617 2) kohdan tunnusmerkistön, kurinpitäjä perustelee.

Emmi Niemelä kärsi kahden ottelun pelikieltonsa naisten Salibandyliigan otteluissa 24.9. SSRA – EräViikingit ja 8.10. SB-Pro – SSRA.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja löytyy kokonaisuudessaan naisten Salibandyliigan kurinpito -sivulta.

Jaa artikkeli