SPV nähdään Cupin loppuottelussa Nokian KrP:tä vastaan

SPV ja Nokian KrP pelaavat lauantaina Suomen Cupin finaalissa. Asia varmistui, kun SPV kaatoi TPS:n perjantain myöhäisottelussa 4-3.

Seinäjokiset johtivat kahden erän 3-2 ja voittomaaliksi jäi Eero Karjanlahden ajassa 49.48 viimeistelemä osuma. TPS kehitti loppuun vielä kirin Lauri Eloluodon kaventaessa ilman maalivahtia. Paine jatkui sen jälkeenkin SPV:n maalilla maalivahti Oskari Fäldenin seuratessa peliä vaihtoaitiosta. SPV piti pintansa ja pelaa huomenna Cupin pokaalista Nokian KrP:tä vastaan.

Välierän ensimmäinen erä päättyi 1-1. SPV:n maalista vastasi F-liigassa tällä kaudella vielä maaleitta jäänyt Juho Repo. TPS:n Janne Hoikkanen puolestaan iski pallonriistosta saamastaan paikasta. SPV:n toisen erän maalit merkittiin Jukka-Pekka Pelto-Arvolle ja Juuso Keskiselle. TPS:n kavennuksen laukoi Eloluoto.

– Tänään oltiin tehokkaita paikoissamme ja puolustettiin säntillisesti ja joukkueena, ja tyytyväinen, että finaaliin päästiin, mutta kyllä me kipsissä oltiin. Ehkä oli hyvä, että jäi piippuun, niin on lauantaille parannettavaa, päävalmentaja Jori Isomäki sanaili.

SPV iski kolme maalia näyttävien syöttöjatkumoiden jälkeen, joilla TPS:n karvaus purettiin.
– Valmentajana sitä katsoo asioita kriittisesti ja meille tarjottiin useampiakin paikkoja. Puolustus ja kääntöpeli ovat meidän kivijalkoja, mutta huomenna halutaan olla vielä parempia.

SPV on saanut TPS:stä viime aikoina yliotteen. Tällä kaudella vyöllä on kolme voittoa keskinäisistä kohtaamisista.

Finaalissa SPV hakee kolmatta Cupin kannua ja Nokian KrP ensimmäistään. Joukkueet kohtasivat Cupin finaalissa myös kaudella 2020-21 Riihimäellä. Silloin SPV oli niukasti parempi luvuin 6-5.

– Nokia lähtee suosikkina, kotona hävittiin niille aika pystyyn pari viikkoa sitten ja en muista milloin Raholassa olisi heitä voitettu, mutta asetelma sopii meille. Yksittäisissä finaaleissa meillä on aika hyvä saldo, Isomäki muistutti.

Miesten Suomen Cupin finaali Nokian KrP:n ja SPV:n välillä pelataan lauantaina klo 17.30.

Henri Keräsen ottelukuvia.

Suomen Cup, Lahti
Miesten välierä
TPS – SPV 3-4 (1-1,1-2,1-1)
1. erä: 8.09 Juho Repo (Jeri Heikkilä) 0-1, 11.46 Janne Hoikkanen (Aleksi Ahokas) 1-1.
2. erä: 25.34 Jukka-Pekka Pelto-Arvo (Didrik Lillas) 1-2, 33.05 Juuso Keskinen 1-3 yv, 39.48 Lauri Eloluoto (Waltteri Vesterinen) 2-3.
3. erä: 49.48 Eero Karjanlahti Eero (Aaro Tammiranta) 2-4, 56.45 Eloluoto (Jere Niemelä) 3-4 im.