Spt-salibandy pyörähti käyntiin

Järjestyksessään 20. spt-salibandykausi käynnistyi 12-13.11. Tampereella. Spt-salibandyssa pelataan kahta sarjaa, SM- ja Finlandia. Sarjat pelataan turnausmuotoisesti. SM-sarjassa pelataan kuluvalla kaudella kolme turnausta ja Finlandia-sarjassa neljä turnausta. SM-sarjassa on mukana neljä joukkuetta, Helsinki Outsiders (HOS), SB Vaasa, Heitto Lightweights Haukiputaalta ja Estonian Wolves Virosta. Finlandia-sarjassa on mukana kuusi joukkuetta, Helsinki Outsiders Juniors, TPS Musta ja Valkoinen Turusta, Koovee Tampereelta, SB Vaasa ja Haukiputaan Heiton Heavyweights.

SB Vaasa on hallinnut SM-sarjaa jo useamman kauden. Myös nyt ensimmäisessä turnauksessa SB Vaasa oli vahva. Se kärsi vain yhden pistemenetyksen pelattuaan viimeisen pelin tasan Haukiputaan Heitto Lightweights-joukkuetta vastaan. Finlandia-sarjassa mestarit ovat vaihtuneet vuosittain. Tämän kauden avauksen jälkeen kärkipaikkaa pitää Heitto Heavyweights.

”Kiva ajaa sähkärillä”

SB Vaasan juniorit ovat uutena joukkueena mukana Finlandia-sarjassa. Ensimmäisessä turnauksessa ei vielä pistetili auennut, mutta maaleja pojat kyllä tekivät.

-Kiva olla pelaamassa, kertoi Aaron 8-vuotta, SB Vaasan joukkueesta. Aaron on harrastanut lajia tämän syksyn. Aaronin mielestä mukavinta lajissa on ajella sähkärillä.

Jesse Mursu ensimmäisen turnauksen Kiiltotähtipelaaja

Kauden jokaisessa turnauksessa Kiilto Oy palkitsee Kiiltotähtipelaajan. Ensimmäisessä turnauksessa palkinnon sai HOS:n SM-sarja joukkueen pelaaja Jesse Mursu. Hän on energinen ja pelaa hienosti joukkueelle. Jesse on selkeä tulevaisuuden lupaus. Kiilto Oy:ltä Jesseä oli palkitsemassa Tiina Niemi.

Jesse_mursu.jpg














Asian ainutlaatuisuus

Spt-salibandy on ainoita vaikeavammaisten joukkuepelimuotoja

Top kolme nostot
– tarkoitettu niille, jotka vammansa vuoksi tarvitsevat jotain apuvälinettä päivittäisessä liikkumisessa
– lajin harrastajia Suomessa noin 100
– SM-sarja alkoi Suomessa vuonna 1997

Toiminnan mahdollistajat
– lajiaktiivit
– seura-aktiivit, vanhemmat ja vapaaehtoiset
– VAU ry (Vammaisurheiluliitto)

Faktat tiskiin
– pelataan SM-sarjaa ja Finlandia-sarjaa
– peliaika 2×15 min, neljä vs. neljä +mv kentällä
– mailapelaajia ja T-stick-pelaajia (maila kiinnitetty tuoliin)

Ensimmäisen turnauksen kaikki ottelutulokset löytyvät täältä.

Teksti ja kuvat: Eeva Welling

Jaa artikkeli