Seinäjoen vuoristorata päättyi jatkoajalla: Ratkaisu tyhjään verkkoon

SPV nousi viidellä ylivoimamaalilla neljän maalin takaa johtoon, mutta maalivahdin poisotto jatkoajalla petasi voiton Nokialle.

Salibandyliiga oli tänään värikkäimmillään Seinäjoella, kun SPV nousi viidellä ylivoimamaalilla tappion partaalta johtoon mutta hävisi Nokian KrP:lle jatkoajalla 8-9.

Nokian KrP näytti laskettelevan selvään voittoon, kun Ville Kangasmäki nosti joukkueen kolmannessa erässä jo 7-3-johtoon. Sitten sai Nokian Matti Koskela viiden minuutin jäähyn hänen mailansa osuttua vastustajan kasvoihin, ja SPV nousi kolmella ylivoimaosumalla maalin päähän. Jatkoksi Nokian Valtteri Viitakoski taklasi itselleen punaisen kortin, ja SPV hyödynsi toisen viiden minuutin ylivoimansa nousemalla jo 8-7-johtoon. Nokia kuitenkin kokosi itsensä vielä kerran, ja vain kolme sekuntia ennen loppusummeria Joni Henttonen nosti maalin edestä tasoituksen kuudella neljää vastaan.

Jatkoajalla yksi piste jo taskussa molemmat hakivat vuorollaan ratkaisua ilman maalivahtia, ja SPV:lle se kostautui vieraiden Vertti Wigrenin riistäessä pallon ja iskiessä sen tyhjiin ajassa 63.55.

Salibandyliigan kaikkien aikojen pistekärjet Henri Johansson ja Mikko Kohonen lähtivät illan otteluun tasalukemasta 820. Johansson otti tehoillaan 2+3 pientä etumatkaa, kun Kohonen merkkautti tänään vain yhden syöttöpisteen.

Näin syntyi Vertti Wigrenin voittomaali:

Sunnuntain toisessa liigaottelussa Oilers löi SB Welhot 11-5 repäistyään toisessa erässä 1-0-johtonsa lukemiksi 6-0. Oilersin tehomiehiä olivat Riku Holopainen (3+1), Markus Markkola (1+3) ja Matias Kaartinen (0+3).

Arkistokuva: Esa Takalo