SBV2-valmentajakoulutus - "Antoi uusia näkökulmia"

Tason 2 Salibandyvalmentajakoulutus (SBV2) on tarkoitettu nuoruusvaiheen, erityisesti 12–16-vuotiaiden valmentajille. SBV2-koulutus järjestetään alueellisesti ja se on integroitu alueelliseen pelaajakehitykseen.

Koulutus on yhden kauden mittainen (lokakuu-huhtikuu) ja koostuu kolmesta lähijaksosta, sekä neljästä online-verkkokoulutuksesta.

Ilmoittautuminen koulutuksiin on avattu Suomisportissa.

Lue lisää SBV2-koulutuksesta täällä.

Yksi SBV2-koulutuksen läpikäynyt on entinen maajoukkue- ja liigapelaaja Jussi Piha. Näin hän kertoo kokemuksistaan:

”Suoritin SBV2-koulutuksen kaudella 2023–24 valmentaessani P17- ja P19-ikäluokissa. Koulutus antoi minulle uusia näkökulmia sekä ajatuksia, kun ryhmässä oli koutseja oman ”seurakuplan” ulkopuolelta. SBV2-koulutus oli hyvin suunniteltu kokonaisuus, missä kouluttajat sopivasti haastoivat ja kyseenalaistivat läpi prosessin.”

”Erityisesti mieleeni jäi hyvät pohdinnat käytännön valmennuksesta ja harjoittelusta. Kuinka luoda pelaajille kehittävä toiminta- ja harjoitusympäristö. Ja vielä konkreettisemmin pohdittuna, mikä on drillien ja avoimen ympäristön rooli ja suhde harjoittelussa oppimisen ja ennen kaikkea pelin kannalta. Tästä sain näkökulmia ja rohkeutta muuttaa harjoitusta nopeastikin, jos sille on tarvetta sen hetkisen tavoitteen kannalta.”

”Sain myös koulutusprosessin aikana vahvistusta pohdintaani aloittaa pelaajakehityksessä yksilöprosesseja, joissa osallistetaan sekä vastuutetaan pelaajia. Koulutuksen jälkeen olen suhtautunut vielä kriittisemmin omaan tekemiseen ja samalla koittanut rohkeasti kokeilla uusia juttuja.”


Jussi Piha (s. 1987) on edustanut miesten F-liigassa tamperelaista Classicia ja espoolaista Oilersia. Hän pelasi Suomen salibandymaajoukkueessa vuosina 2013-2019 kaikkiaan 29 ottelua. Pihan saavutuksiin lukeutuu muun muassa MM-kulta ja seitsemän Suomen mestaruutta. Nykyään hän toimii valmentajana Classicin junioriakatemiassa.

Pelaajauran jälkeen Jussi Piha on ryhtynyt juniorivalmentajaksi.

Lisätietoja myös:

Miikka Lamu
Pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen kehityspäällikkö
Valmennusosaamisen kehittäminen, valmennuksen osaamisala ja huippuvalmentajakoulutus. Nuoruus- ja valintavaiheen pelaajakehitys MAAJOUKKUETIE-toiminnassa. Yhteispalkkaus Eerikkilän urheiluopisto.

Jaa artikkeli