SBS Wirmon Jani Varjoselle kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Divarissa pelaavan SBS Wirmon Jani Varjosen kahden ottelun pelikieltoon sääntöjen vastaisesta kontaktista Josban Ville Laasosen kanssa joukkueiden välisessä kohtaamisessa 3.10.2015.

Tilanteessa Varjonen taklaa keskialueella Laasosta sillä seuraamuksella, että Laasonen kaatuu ja loukkaantuu lievästä pystyen kuitenkin jatkamaan peliä. Ottelussa tilanteesta ei annettu rangaistusta. Kurinpitokäsittely tuli vireille videotutkintapyynnön seurauksena videotuomarin arvioinnin jälkeen.

– Varjosella ei ollut mahdollisuutta saada palloa eikä hän pelaa siten, että hän olisi yrittänyt riistää palloa Laasoselta. Varjonen taklasi tarkoituksellisesti Laasosen. Taklauksen moitittavuutta lisää se, että Varjonen ei näkyvästi hidasta omaa vauhtiaan eikä tee väistöliikettä ennen törmäystä. Törmäyksen yhteydessä Varjosen vasen jalka nousee siten, että sen voisi tulkita osittaiseksi potkuksi, mutta koska videon kuvakulmasta tätä ei kyetä toteamaan, se asiakokonaisuus jätetään huomioimatta teon moitittavuutta arvioitaessa, perustelee kurinpitäjä päätöksessään.

– Tilanteessa Varjonen ei ensisijaisesti pyri vahingoittamaan Laasosta, mutta törmää tahallaan häneen. Varjonen osoittaa piittaamattomuutta vastapelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan. Lisäksi moitittavuutta lisää liikelinjauksen leikkaavuus ja vastapelaajan vähäinen mahdollisuus välttää kontakti sekä se, että Varjosella ei ollut mahdollisuutta pelata palloa sääntöjen mukaisesti, päätöksessä todetaan.

Jani Varjonen kärsii kahden ottelun pelikieltonsa otteluissa 17.10. Pirkat – SBS Wirmo ja 30.10. Erä Akatemia – SBS Wirmo.

Kurinpitoelimien pääsarjoja koskevat päätöspöytäkirjat ovat luettavissa kokonaisuudessaan:
Salibandyliiga
Naisten Salibandyliiga
Divari

Jaa artikkeli