Sami Saarinen vahvistamaan TPS:aa

Salibandyliigassa tällä hetkellä seitsämättä sijaa pitävä TPS vahvistuu vuoden 2016 alkajaisiksi. Menneen syksyn ruotsalaista IBK Onyxia edustanut hyökkääjä Sami Saarinen, 26 kirjoitti viime viikolla kevääseen 2017 ulottuvan pelaajasopimuksen Palloseuran kanssa.

Rightin kätisyyden omaava Saarinen on pelannut aikaisemmin Suomessa Hämeenlinnan Steelersissä, jossa mies teki kahdeksan kauden aikana pelaamissaan 158 ottelussa 209 tehopistettä. Tämän lisäksi Saarinen on edustanut aikuisten tasolla Sveitsin pääsarjassa pelaavaa Grasshoppers Zurichia, jonka riveissä taitava laitahyökkääjä voitti Sveitsin Cup mestaruuden kaudella 2013-14. Miehen historiasta löytyy myös yhdet nuorten mm-kisat, kun hän pokkasi Suomen riveissä pronssia vuoden 2007 Sveitsin turnauksesta.

Saarinen ja TPS ovat neuvotelleet jo useampana vuotena Turkuun saapumisesta, mutta vasta nyt osapuolet saivat kaikki tarvittavat palaset loksahtamaan siirron toteutumiseksi. Päävalmentaja Aki Vilander oli tyytyväinen, että kauan haluttu pelimies saatiin Turkuun useampivuotisella sopimuksella.
– Sami on ollut useampana vuonna meidän tarkkailussa ja kun nyt koitti mahdollisuus saada hänet Turkuun, niin asian suhteen ei tarvinnut hirveämmin epäröidä. Hienoa, että hän näkee meidät seurana, joka voi tarjota hänelle seuraavan askeleen omalla peliurallaan. Mitään paineita ei aleta hänen niskaansa kaatamaan, vaan annetaan kaverin sopeutua uuteen kaupunkiin ja joukkueeseen kaikessa rauhassa. Uskon, että hänestä on paljon iloa turkulaiselle salibandykansalle niin tänä keväänä kuin ensi kaudellakin, päävalmentaja kommentoi uutta vahvistustaan.

Pelaaja itse valotti siirron ajankohtaa ja taustoja turkulaisten riveihin siirtymisestä seuraavasti;
– Mennyt syksy Ruotsissa ei tarjonnut varsinkaan urheilullisella puolella sellaista haastetta, jota kaipaan tässä vaiheessa pelaajauraani. Salibandyliiga on askel eteenpäin ja TPS ensimmäinen seura johon olin yhteydessä, kun aloin miettiä takaisin Suomeen paluuta. On hienoa päästä sitoutumaan uuteen projektiin myös pidemmäksi aikaa ja tämä antaa myös itselleni oivan työrauhan kehittyä pelaajana eteenpäin.

Saarinen liittyy turkulaisten harjoitusvahvuuteen ensi viikon aikana ja lisää uuden TPS-hyökkääjän mietteitä on luvassa lähiaikoina TPS-TV:n videohaastattelun muodossa.

TPS:n tiedotteesta
Kuva: Fabian Trees

Jaa artikkeli