Salibandymiesten MM-kenraali: Suomi vei maalipaikat mutta Ruotsi viimeisteli tarkemmin

Suomen salibandymaajoukkueen MM-kenraaliharjoitus jätti ensi-iltaan vielä hiottavaa. Paikoistaan astetta terävämmin viimeistellyt Ruotsi vei kotikaukalossaan Växjössä neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksen huipennuksen maalein 7-2, ja taistelu maailmanmestaruudesta käynnistyy Latvian Riiassa kolmas joulukuuta.

Viikonlopun EFT-turnauksen huipennus pysyi kaksi erää tasaisena, ja illan keskimmäinen oli Suomelta tuloksellisesti paras. Avauserässä Alexander Galante Carlström juoksi läpiajosta avausmaalin, ja Tobias Gustafsson kiskaisi kääntölaukauksella 2-0. Janne Lammisen kavennuksen jälkeen Martin Östholm pommitti alakulmaan 3-1 pallon irrottua Jani Kukkolan lavasta oman maalin edessä, mutta Sami Johansson kavensi vielä upealla kaukolaukauksella. Kolmannen erän alkuun Rasmus Enström kuitenkin kasvatti isäntien etumatkaa, ja ennen täyttä aikaa Ruotsi ehti komistella lukemia vielä kolmesti.

Selvistä loppunumeroista huolimatta kannattaa huomata Ruotsin parhaana palkitun maalivahti Johan Rehnin joutuneen venymään tänään pallon eteen 22 kertaa kun Suomen Lassi Toriseva ja kolmannessa erässä hyvine heittokäsineen tolppien väliin hypännyt Jarno Ihme pysäyttivät yhteensä vain 11 palloa.
– Kun voittaa Ruotsia vastaan maalipaikat selvästi, voi siihen olla aika tyytyväinen, päävalmentaja Petri Kettunenkin muistutti.
– Viimeistely toki oli vielä heikkoa eikä pelejä voi voittaa, jos päästää seitsemän palloa omiin. Normipäivänä teemme tällaisesta määrästä tekopaikkoja viidestä seitsemään maalia. Pallollisessa pelissä on menty selkeästi eteenpäin, ja vielä pitää saada palloton peli sellaiseen jiiriin, että kovin montaa palloa ei mene omiin. Kun vastustaja pysyy arvokisoissa alle kolmessa maalissa, on meillä aika hyvä mahdollisuus voittaa.

Valmennukselle turnauksen tärkein anti olivat pelaajien viimeiset näytöt ennen torstaina julkistettavan MM-joukkueen valitsemista.
– Turnauksen ensimmäinen ja tärkein tavoite oli saada vastauksia kysymyksiimme pelaajien valmiuksista, ja kysymyksiin löytyikin vastauksia. Asiat ovat nyt paljon valmiimpia kuin ennen viikonloppua, päävalmentaja myhäili.
Myöskään pahoja viime hetken loukkaantumisia ei Växjössä nähty. Päivän ottelussa nilkkansa loukannut puolustaja Juha Kivilehto elpyi ensiavun jälkeen takaisin kokoonpanoon eikä myöskään Jani Kukkolan ottelun lopun kaatumisessa syntynyt sormivamma ole näillä näkymin paha.
– Uskon ja toivon, että päästään valitsemaan kisajoukkue terveistä pelimiehistä ja lämpöleirillä sitten viimeistellään oma peli kisakuntoon. Petri Kettunen sanoi.

Huolenaihetta Ruotsille toi avainpelaaja Rasmus Enströmin nilkan taittuminen kolmannessa erässä. Taituri jouduttin kantamaan kentältä lääkittäväksi, mutta toivon mukaan Enström nähdään MM-kaukalossa taas täydessä iskussa.

Ruotsi – Suomi 7-2 (2-0, 1-2, 4-0)

1. erä: 8.28 Alexander Galante Carlström (Rasmus Enström) 1-0, 16.50 Tobias Gustafsson (Joel Kanebjörk) 2-0.
2. erä: 22.46 Janne Lamminen (Nico Salo) 2-1, 26.08 Martin Östholm 3-1, 29.35 Sami Johansson 3-2.
3. erä: 41.01 Rasmus Enström (Galante Carlström) 4-2, 44.29 Kim Nilsson (Robin Nilsberth) 5-2, 51.25 Rikard Eriksson (Johannes Larsson) 6-2, 59.19 Larsson 7-2.