Salibandymiehille toinenkin tappio – Tshekki nousi kolme kertaa tappioasemasta

Suomen miesten toinenkin ottelu Winterthurin EFT-turnauksessa tuotti tappion, kun Tshekki oli vahvempi lukemin 5-3. Suomi johti ottelua kolmesti, mutta Tshekki nousi joka kerta tasoihin ja karkasi kolmannessa erässä voittoon.

Ville Lastikka iski avauserän lopulla Suomen pienestä kulmasta johtoon Oskari Heikkilän levityksestä, mutta toisessa Adam Delong pommitti komean tasoituksen oikeasta laidasta. Tästä muodostuikin toistuva kuvio. Joona Rantalan kaukaa etukulmaan kiskaisemaa johto-osumaa seurasi Delongin tasoitus, ja Oskari Heikkilän kolmannen erän alun 3–2 sai peräänsä Delongin osuman. Tällä kertaa sen pohjusti Jiri Bestan syöttö, ja Joonatan Lindholmin peitto oli kolmannen kerran hiukan myöhässä Delongia vastaan. Tshekin vahva minuutti jatkui seuraavassa vaihdossa, jossa Matej Havlas kiskaisi fyysisen vastustajan ensi kertaa edelle. Suomi alkoi hyvissä ajoin vetää maalivahti Santtu Strandbergia penkille, mutta eilisen tapaan riskipeli kostautui omaan päähän. Jere Niemelän yritys laukoa kaukaa kilpistyi peittoon, ja Filip Forman kirmasi kiripalloon raikkaimmin jaloin kiskaisten joukkueensa viidennen osuman tyhjään verkkoon.

Ottelun päätteeksi käytiin myös rangaistuslaukauskisa, jossa Filip Langerin yläkulmaosuma riitti Tshekille voittoon. Suomen yrittäjistä Joona Rantalan sekä Jere Niemelän yritykset pysähtyivät maalivahdin näppeihin, ja Nico Salolta pallo karkasi maisemaan kesken harhautuksen.

Sveitsin liiton ottelukuviin ja Jesse Peltolan ottelukuviin

Sunnuntaina Suomi päättää turnauksen kohtaamalla klo 13 Suomen aikaa Ruotsin, ja myös tuo ottelu nähdään suorana SalibandyTV:ssä.

Salibandya, Winterthur, Sveitsi

Miesten EFT-turnaus

Suomi–Tshekki 3-5 (1-0, 1-2, 1-3)

1. erä: 17.02 Ville Lastikka (Oskari Heikkilä) 1-0.
2. erä: 25.44 Adam Delong (Dominik Benes) 1-1, 28.27 Joona Rantala (Waltteri Vesterinen) 2-1, 34.35 Delong (Benes) 2-2.
3. erä: 40.47 Heikkilä (Alpo Laitila) 3-2, 46.38 Delong (Jiri Besta) 3-3, 47.11 Matej Havlas (Benes) 3-4, 58.49 Filip Forman (Josef Rypar) 3-5 tm.

Tshekki voitti myös rangaistuslaukauskisan.

Jäähyt: Suomi 2×2 min, Tshekki 0 min.

Erotuomarit: Josef Fässler ja Benjamin Schläpfer, Sveitsi.

Yleisöä: 1 266.

Suomen parhaana palkittiin Oskari Heikkilä.

Kuvat: Fabian Trees / Swiss Unihockey ja Jesse Peltola