Salibandyliitto jatkaa hyvämaineisimpana lajiliittona - jo kolmatta vuotta kärkipaikalla

Salibandyliitto on jo kolmatta vuotta lajiliittojen kärkipaikalla, kun T-Media julkaisi perinteisen urheilujärjestöjen mainetutkimuksensa. Urheilun lajiliitoista mukana oli viisi eniten valtionapua saanutta liittoa. 

Tutkimuksessa selvitettiin yhteensä kahdeksan urheiluorganisaation mainetta suuren yleisön keskuudessa. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin elo-syyskuussa 2024, ja tutkimukseen vastasi yhteensä 3 342 suomalaista. Tutkimuksen kolme hyvämaineisinta urheilun lajiliittoa ovat Salibandyliitto (3.52), Voimisteluliitto (3.46) sekä Palloliitto (3.37). Urheilujärjestöjen listauksessa Paralympiakomitea on hyvämaineisin (3.67). Luottamus & Maine-tutkimusmallissa jokaiselle organisaatiolle lasketaan maineluku asteikolla 1–5.

-Kahdeksan tutkimaamme organisaatiota ovat saaneet tänä vuonna yhteensä noin 19 miljoonaa euroa valtion yleisavustusta, joka rahoitetaan vuoden 2024 alusta lähtien verovaroin valtion budjetista. Siksi on perusteltua kysyä kansalaisten mainemielikuvia sekä koetun luottamuksen tasoa urheilujärjestöistä, tutkimuksesta vastannut T-Median vanhempi asiantuntija, KTT Nina Laakso sanoo.

Salibandyliitto jatkaa hyvämaineisimpana lajiliittona. Salibandyliiton pisteet ovat nousseet viime vuodesta 3.50 pisteestä 3.52 pisteeseen. Mainetta arvioidaan tutkimuksessa kahdeksan osatekijän avulla: hallinto, talous, johtaminen, innovatiivisuus, vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, työpaikka ja vastuullisuus.

-Hyvä maine saattaa tuntua hyvin abstraktilta, mutta kyllä näin laajassa selvityksessä se kuvaa sitä suuren yleisön mielikuvaa lajiliiton toiminnasta, sen arvoista, tavasta toimia, reagoida ja ratkaista myös hankalia ja haastaviakin tilanteita. Toki monessa asiassa on vielä paljon kehittämisen varaa ja eihän tuo arvosana ihan vielä maksimia lähentele, kommentoi Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen testin tuloksia ja jatkaa:

-Se, että olemme jo kolmatta kertaa peräkkäin vertailuryhmän hyvämaineisin, lämmittää tietenkin mieltä ja antaa uskoa omaan tekemiseen, että asioita on tehty vähintäänkin oikean suuntaisesti ja uskottavasti.

T-Media uutisoi tutkimuksesta täällä.

Näin tutkittiin:

T-Median urheilujärjestöjen ja -liittojen Luottamus&Maine 2024 -tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten järjestöjen mainetta suuren yleisön keskuudessa. Tutkimuksessa tarkasteltiin kolmea suomalaista urheilun palveluorganisaatiota: Suomen Olympiakomitea ry, Suomen Paralympiakomitea ry sekä Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry. Lajiliitoista tutkimuskierrokselle valittiin viisi eniten vuonna 2024 yleisavustusta saanutta lajiliittoa: Suomen Jääkiekkoliitto, Suomen Palloliitto, Suomen Salibandyliitto, Suomen Urheiluliitto sekä Suomen Voimisteluliitto.

Urheilujärjestöjen maine mitattiin Luottamus&Maine -tutkimusmallilla, jossa mainetta arvioidaan kahdeksan osatekijän avulla: hallinto, talous, johtaminen, innovatiivisuus, vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, työpaikka ja vastuullisuus.

Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella 30.8.-18.9.2024. Tutkimukseen osallistui kaiken kaikkiaan 3 342 suomalaista. Analyysit urheilujärjestöistä perustuvat yli 1 600 annettuun validoituun organisaatioarvioon. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–65-vuotiaat suomalaiset valtakunnallisesti (poissulkien Ahvenanmaa). Otos on painotettu väestöä edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan. Koko aineiston tilastollinen virhemarginaali on korkeintaan noin 1.70 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Luottamus&Maine-tutkimusmallissa organisaation mainetta arvioidaan kahdeksan osatekijän avulla: hallinto, talous, johtaminen, innovatiivisuus, vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, työpaikka ja vastuullisuus. Organisaation saama maineluku on näiden osa-alueiden keskiarvo.

Jari Kinnunen
Yhteiskuntasuhdejohtaja
Sidosryhmä-, yhteiskunta- ja järjestösuhteet. Taloushallinto ja -raportointi, edunvalvonta ja suhdetoiminta, Respect-toiminta.

Jaa artikkeli