Ryhdy erotuomariksi – peruskurssit starttaavat

Kiinnostaako hauska, haastava ja antoisa harrastaminen salibandy-yhteisön jäsenenä? Ovatko lisätienestit tarpeen inflaatiopyörteessä?

Uusien erotuomarien kursseja järjestetään syyskuun loppupuolelta alkaen aina tammikuun 2023 loppuun asti. Tarjolla on sekä valtakunnallisia verkkokoulutuksia että alueellisia lähikursseja. Koulutus on osallistujille ilmainen.

Uudet erotuomarit aloittavat uransa suorittamalla kurssin ”Erotuomareiden peruskoulutus 1 ja 2”, jonka kesto on noin yhdeksän tuntia (jaettuna useampaan istuntoon verkossa tai lähikoulutuksessa) ja sen lisäksi suoritetaan omatoimista opiskelua ja sääntökokeet verkko-oppimisympäristössä.

Varsinainen erotuomarointi kentällä aloitetaan aina pienten juniorien sarjoissa, kokeneemman mentorituomarin ohjauksessa. Kun taidot karttuvat, erotuomari voi kouluttautua lisäkoulutuksilla kohti haastavampia sarjoja ja varsinkin vahvaa lajitaustaa omaavilla aikuistuomareilla voi eteneminen urapolulla olla hyvinkin nopeaa, jos kyvyt siihen muuten riittävät.

– Uusien erotuomarien tarve salibandyssä on jatkuva ja useilla alueilla on kroonista pulaa erotuomareista. Koronakaudet ovat vaikeuttaneet uusien erotuomarien kouluttamista, koska on ollut pakko turvautua pelkkiin etäkoulutuksiin. Erotuomarimäärä on silti onnistuttu pitämään suurin piirtein koronaa edeltävällä tasolla, kertoo erotuomarikoordinaattori Tero Merenheimo ja jatkaa:

– Nyt kun parin vuoden tauon jälkeen pystytään jälleen järjestämään myös alueellisia lähikursseja, tavoitteena on kasvattaa tuomarimäärää. Nykytilanne, jossa ottelut pääsääntöisesti pystytään nipin napin hoitamaan kahdella erotuomarilla, ei palvele oikein ketään. Erotuomarit kuormittuvat pitkien turnauspäivien vuoksi ja samalla tuomaroinnin taso laskee, kun pelejä kertyy tuomareille liian paljon per päivä.

Uusien erotuomarien kurssit

Kauden 2022–23 valtakunnalliset kurssit järjestetään seuraavasti
(päivämäärä on suora linkki ilmoittautumiseen)
:
24.–26.10.2022
21.–23.11.2022
9.–11.1.2023

Lähikoulutuksiin voit ilmoittautua suoraan näiden linkkien kautta:
Jyväskylä 24.9. (ja verkkokoulutusosuus 11.10.)
Turku 2.10.
Helsinki 4.–6.10.
Imatra 4.10. ja  6.10.
Lappeenranta 4.10. ja 6.10.
Mikkeli 4.10. ja 6.10.
Pori 9.10.
Hollola 11.10. ja 13.10.
Kuopio 24.10. ja 25.10.
Joensuu 26.10. ja 27.10.

Kaikkia alueellisia koulutuksia ei ole vielä julkaistu, seuraa tilannetta tällä sivulla ja Suomisportissa.

Laajempaa tietoa erotuomarikoulutuksista löydät täältä.

Lisätietoa myös:

Tero Merenheimo
Erotuomarikoordinaattori
Erotuomaritoiminnan asiakaspalvelu (ma-pe 10-15), koulutusten koordinointi ja koulutusmateriaalien tuottaminen. Sähköisten järjestelmien ylläpito ja käytön opastus. Uusien erotuomarien rekrytointi.

Jaa artikkeli