Ruotsi ratkoi heti alussa – Suomen salibandymiehille tappio tuplamaaottelun toisessa ottelussa

Hallitseva salibandyn maailmanmestari ei suostunut taipumaan toista kertaa peräkkäin Suomelle. Osat vaihtuivat tänään, kun Ruotsi oli vahvempi luvuin 8-3.

Suomi onnistui eilen niin puolustuksen pitävyydessä kuin hyökkäyspäässäkin, mutta tänään etenkin ensimmäisessä erässä tuli omassa päässä virheitä, joista Ruotsin tasoinen joukkue rankaisee.

Yrityksen puutteesta Suomen miehiä ei voi moittia, mutta eilisenkaltaista luovuutta tilankäytöissä ei nähty.  Ruotsi saattoi eilen yllättyä uuden valmennusjohdon laatimasta pelitavasta, mutta tänään se otti suomalaisten hyökkäykset vastaan organisoidusti ja maalipaikkoja ei liikaa sinivalkoisille auennut.

Ruotsi antoi shokkihoitoa Suomelle heti ottelun ensisekunneista alkaen. Katsojat olivat tuskin ehtineet asettua aloilleen, kun kentällä alkoi tapahtua. Pelikellossa 00.24, 00.39 ja peli oli suomalaisvirheiden jälkeen 2-0 vieraille. Markus Salmi kavensi toisella minuutilla, mutta tapahtumat jatkuivat Santtu Strandbergin maalilla. Sebastian Palmqvistin, Alexander Galante Carlströmin ja Jesper Sankellin illan toisen jälkeen taululla olivat lukemat 1-5, kun peliä oli kulunut vasta reilu viisi minuuttia. Tämän jälkeen erässä ei enää maaleja nähty.

– Pallollinen peli sakkasi alussa ja oli hätäisyyttä ratkoa liian nopeasti. Malttia olisi tarvittu ja pidempiä hyökkäyksiä olisi pitänyt pystyä pelaamaan alkuun varsinkin. Vaikka taululla ovat mitkä luvut, niin vaihto kerrallaan pitäisi mennä, eikä ajatella kuinka monta maalia pitää tehdä. Salibandyssa maaleja voi tulla ryppäinä, päävalmentaja Esa Jussila näki.

Toisessa erässä Suomen toisen iski kuumalapainen Sami Johansson, mutta Ludwig Persson muutti luvuiksi 3-7 ja samalla Strandberg teki tilaa maalissa tilaa Oskari Fäldenille. Kolmannessa erässä Aaro Astala teki Suomen kolmannen. Kirin paikkaa tarjottiin, kun kotijoukkue pääsi pelaamaan kahden pelaajan ylivoimalla toista minuuttia, mutta ei saanut vaarallista aikaiseksi. Myös Ruotsin maalissa Torell Hagström oli pelipäällä. Loppuluvut Suomen tyhjään maaliin nosti Filip Eriksson

– Loppua kohden saatiin tilkittyä tiettyjä juttuja ja pelattua pallolla fiksummin. Saatiin pelin myötä aktivoitua karvausta, sitä myötä stoppeja ja paremmin tultiin pelille. Oli toki tiedossa, että Ruotsi tulee eilisen tappionsa jälkeen erilaisella sykkeellä, mutta muuten vastustajan tekemisessä ei ollut mitään yllättävää. Meidän valmiustasomme ei ollut nyt vain tarpeeksi riittävä ja siinä riittää valmennuksella pohdittavaa, päävalmentaja totesi.

Anssi Koskisen ottelukuviin.

2.9.2023: Miehet: Suomi–Ruotsi 3-8 (1-5, 1-2, 1-1)
1. erä: 00.24 Emil Ruud 0-1, 00.39 Jesper Sankell (Linus Malmström) 0-2, 1.25 Markus Salmi 1-2, 4.31 Sebastian Palmqvist (Albin Sjögren) 1-3, 5.23 Alexander Galante Carlström (Johan Samuelsson) 1-4, 5.53 Sankell (Linus Holmgren) 1-5.

2. erä: 20.35 Samuelsson (Galante Carlström) 1-6, 22.05 Sami Johansson (Salmi) 2-6, 34.14 Ludwig Persson (Holmgren) 2-7.

3. erä: 42.03 Aaro Astala (Tuomas Ojala) 3-7, 58.15 3-8 Filip Eriksson tm.

Suomi voitti ottelun päätteeksi käydyn rangaistuslaukauskisan.