Risto Niemisestä puheenjohtaja – tässä on F-liigan uudistunut hallitus

F-liigaa operoivan SSBL Salibandy Oy:n yhtiökokous on nimennyt uuden liigahallituksen kaudelle 2024-25. Uusi hallitus kokoontui torstaina ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanollaan.

F-liigan hallitus saa uuden nimekkään puheenjohtajan, kun meritoitunut urheiluvaikuttaja Risto Nieminen hyppää puheenjohtajaksi. Nieminen muistetaan muun muassa Veikkauksen toimitusjohtajan sekä Suomen Olympiakomitean puheenjohtajan paikalta. Tämän ohella hän on toiminut kansainvälisissä tehtävissä maailman rahapelijärjestön World Lottery Associationin puheenjohtajana.

– Koen jonkinlaista lukkarin rakkautta salibandya kohtaan, koska olin yksi heistä, jotka 70-luvulla alkoi tuoda mailoja Ruotsista Suomeen. Tämä on upea mahdollisuus – tässä ollaan tekemisessä aivan urheilun ja lajin ytimen kanssa, Nieminen summaa.

Hallituksesta löytyy Niemisen ohella uusina kasvoina Jukka-Pekka Ylinen (Notta Consulting), Suvi Nurme (F-liigan naisten sarjan johtoryhmä, House of the Good Feelings Oy), Janne Heikkinen (kansanedustaja), Riku Tapio (Salibandyliiton toiminnanjohtaja 14.10.2024 alkaen) sekä Toni Kemppinen (Talgrafin toimitusjohtaja). Edellisestä hallituksesta jatkavat Tomi Auremaa (Salibandyliiton hallituksen jäsen, Veikkaus) ja Heikki Vienola (Wulff-Yhtiöt Oyj pääomistaja, pelaajalegenda).

– Tässä on todella asiantunteva ja sitoutunut porukka kasassa. Nyt meidän pitää vain suunnata energia oikeisiin suuntiin, jotta saadaan kehitystä aikaan. Salibandyssa on vahva lajiyhteisö, nyt pitää miettiä, että miten ne vahvuudet saadaan kaupallisella ja markkinoinnin puolella mahdollisimman hyvin käytettyä, jotta seurat ja harrastajat hyötyvät siitä, Nieminen avaa.

Valokuvia uuden hallituksen ensimmäisestä kokouksesta täällä.

Edellisessä hallituksessa puheenjohtajana toiminut Pekka Ilmivalta sekä hallitusjäsenet Roger Enlund, Arja Kilpeläinen ja Peter Vesterbacka astuvat sivuun hallitustyöstä. F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen haluaa kiittää menneestä työstä lajin eteen.

– Haluan kiittää hallituksen jäseniä sitoutumisesta suomalaisen salibandyn kaupallisen kehittämiseen. Menneet vuodet ovat olleet 2020 lanseeratun F-liigan kanssa ainutlaatuisia. Tässä ajassa neljävuotias F-liiga on vankistanut asemiaan maan merkittävien palloilusarjojen joukossa, Nurminen kiittelee.

F-liigan hallitus kokoontuu 6-8 kertaa vuodessa. Sen tärkeimpiä tehtäviä on salibandyn ja F-liigan kaupallisen arvon kasvattaminen. Hallitus päättää vuosittain myös muun muassa F-liigan sarjamääräysten sisällöt sekä liigalisenssien ehdot ja myöntämiset. Yhtiökokous valitsee hallituksen vuosittain.

F-liigan hallitus 2024-25:
Risto Nieminen, puheenjohtaja
Jukka-Pekka Ylinen
Suvi Nurme
Tomi Auremaa
Heikki Vienola
Janne Heikkinen
Riku Tapio
Toni Kemppinen

Kuva: Juha Hautakangas

Jaa artikkeli