Raumalla tehtiin salibandyhistoriaa

Ensi kertaa Salibandyliigassa pelaava Rauman SalBa teki tänään lajihistoriaa kun se nappasi kaupungin kaikkien aikojen ensimmäiset liigapisteet. Espoolainen Westend Indians kaatui neljännellä kierroksella 3-2.

Janne Hyvönen, Jani Virtanen ja Arttu Kukko  laukoivat raumalaisille 3-1-johdon, jota Indians kykeni kaventamaan enää Valtteri Kainulaisen osumalla.

– Lähdimme tänään liikkeelle puolustuksen kautta, toisin kuin aiempiin tämän kauden otteluihin. Laskeskelimme, että ehkä oli sittenkin liian kovaa itseluottamusta hakea sarjanousijana pisteitä hyökkäämällä rajusti heti otteluiden alusta. Ei se tänään kaunista ollut, emme antaneet kaverille juurikaan tilaa, mutta tämä on yksi tapa voittaa näitä otteluita eikä sitä kukaan huomenna enää muista minkälaisella pelillä nämä pisteet on otettu, SalBan päävalmentaja Juha Mäkilä sanoi.
Erityiskiitokset saivat myös lehtereille ahtautuneet 462 kannattajaa.
– Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan, lähes täysi tupa, suuri kiitos siitä yleisölle. On hienoa palata kotiareenalle oman äänekkään yleisön eteen, Mäkilä ihasteli.

Kauden avauspisteensä nappasi myös viime kevään finalisti Classic, joka kaatoi Lappeenrannassa NST:n 8-5. Lassi Toriseva (kuvassa) torjui tamperelaisten maalilla 28 kertaa, ja leveydestä ratkaisijoissa kertoo kahdeksan eri maalintekijää.

Joensuun Josba jatkaa ainoana ilman pisteitä taivuttuaan kotonaan OLS:lle peräti 1-10. Oululaisten pohjoista puhuria ohjasi Petri Niemelä laukomalla kaksi maalia ja syöttämällä kolme. Neljästä ottelustaan kaksi voittoa ja tasapelin napanneelle OLS:lle voidaan tarjota jo alkusyksyn yllättäjän titteliä.

Salibandyliigan maanantain ottelut ovat Nokian KrP – Koovee ja TPS – SPV.

Kuva: Markku Taurama

Jaa artikkeli