Ratkaisu viisi sekuntia ennen summeria – salibandymiehet punnersivat voiton Tshekistä

Suomen miesten salibandymaajoukkue aloitti EFT-turnauksensa Turussa punnertamalla 4–3-voiton Tshekistä. Toisessa erässä kaksi maalia tappiolla olleen Suomen voittomaalin iski vain viisi sekuntia ennen ottelun loppua Luukas Hyvärinen.

Avauserä meni Sami Johanssonin avausmaalista huolimatta Tshekille 2-1, ja toisessa Ondrej Nemecek iski ylivoimalla vaikean vastustajan hetkeksi jo 3–1-johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa Sami Johansson kuitenkin sivalsi kavennuksen Lauri Stenforsin syötöstä, ja Tshekin maalit oli tässä vaiheessa jo nähty. Joona Rantala tasoitti ylivoimalla heti päätösjakson alkuun, mutta Oskari Fälden Suomen maalissa joutui vielä venymään isoihin torjuntoihin pitääkseen isäntäjoukkueen pelissä. Ratkaisun pohjusti vain viisi sekuntia ennen loppusummeria Joona Rantala, jonka pitkä pallonpito hyökkäyspäässä palkittiin. Hänen laukauksensa epäonnistui, mutta pallo karkasi keskellä laukaisusektoria olleelle Luukas Hyväriselle, joka iski sen asettelematta Lukas Bauerin verkkoon.

– Oli meiltä huono startti, pallollisesti varsinkin. Tshekki pääsi sitä kautta vähän viemäänkin peliä ja oli alkuun parempi, mutta mitä pidemmälle peli eteni, niin saatiin oma homma rullaamaan. Erikoistilannepelaaminen oli loistavaa meiltä ja lopussa nähtiin sitten vähän erikoinenkin ratkaisu, summasi päävalmentaja Esa Jussila.

Ainesmedian ottelukuviin

Salibandya, Turku

Miesten EFT-turnaus

Tshekki–Suomi 3-4 (2-1, 1-1, 0-2)

1. erä: 13.41 Sami Johansson (Luukas Hyvärinen) 0-1 yv, 15.50 Josef Rypar (Adam Delong) 1-1, 19.03 Tomas Hanak (Matej Havlas) 2-1.
2. erä: 24.28 Ondrej Nemecek (Filip Langer) 3-1 yv, 25.11 Johansson (Lauri Stenfors) 3-2.
3. erä: 41.27 Joona Rantala (Ville Lastikka) 3-3 yv, 59.55 Hyvärinen (Rantala) 3-4.