Rankkariratkaisu yhdeksännessä parissa – Suomen naisille revanssi maailmanmestareista

Suomen naiset ottivat kaksoismaaottelun toisessa osassa revanssin Ruotsista voittamalla rangaistuslaukauskisan jälkeen 4-3. Ratkaisevan pallon upotti kisan yhdeksännessä parissa Daniela Westerlund.

Suomi karkasi aluksi jo kahden maalin johtoon, kun Sofia Mittentag osui vastaiskun päätteeksi avauserän lopussa ja uudelleen toisen alussa Jasmiina Järvisen levityksestä. Ruotsi kuitenkin puristi kymmenessä minuutissa rinnalle ja ohi johtaen toisella tauolla 3-2. Suomi tuli tasoihin päätöserän puolivälin alla: Veera Kauppi syötti laitavapaalyönnin keskelle sektoria ja Oona Kauppi iski asettelematta pallon verkkoon.

Voittaja ratkottiin lopulta rangaistuslaukauskisassa, joka venyi aina yhdeksänteen pariin saakka. Siinä Ruotsin Matilda Sjödin kompastui Miia Maarasen jalkavenytykseen hukaten pallon, ja tasoittavalla vuorolla Daniela Westerlund nosti kämmeneltä ratkaisun.

Salibandya, Luulaja

Naisten maaottelu

Ruotsi–Suomi 3-4 rl. (0-1, 3-1, 0-1, 0-1)

1. erä: 19.10 Sofia Mittentag (Suvi Hämäläinen) 0-1.
2. erä: 20.00 (?) Mittentag (Jasmiina Järvinen) 0-2, 26.37 Maja Viström 1-2 yv, 28.57 Mira Markström (Matilda Lindgren) 2-2, 37.19 Wilma Johansson (Ellen Rasmussen) 3-2.
3. erä: 48.41 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 3-3.