Petteri Nykky luotsaa Sveitsin MM-finaaliin

Sveitsin päävalmentaja Petteri Nykky haluaa viedä joukkueensa lauantaina alkavan salibandyn MM-turnauksen finaaliin. Suomen kahteen maailmanmestaruuteen luotsannut ”alkemisti” opettaa sveitsiläisille tutun tuntuisia asioita.

Kaksi vuotta sitten kotikisoissaan Sveitsi taipui välierässä Suomelle Juha Kivilehdon jatkoaikamaalilla. Loppusijoitus oli kolmas, mikä oli Nykyn ryhmän minimitavoite.
– Nyt meidän täytyy pärjätä paremmin kuin viimeksi. Vaihtoehtoja on siis kaksi: kulta ja hopea. Haluamme päästä loppuotteluun, Nykky linjaa Sveitsin salibandyliiton sivuilla.

Sveitsi kohtaa alkulohkossaan Tshekin, Norjan ja Viron. Lohkot on nyt jaettu ennalta kovempiin ja heikompiin, joten ainakaan Helsingin kisoissa 2010 koettuja 37-0-tuloksia ei ole luvassa.
– Nyt kaikille on ensi kertaa luvassa alusta asti tiukkoja pelejä, ja silloin pitää olla henkisesti ja fyysisesti heti valmiina.

Petteri Nykky, Esa Jussila ja Samu Kuitunen valitsivat MM-tyhmäänsä viisi ensikertalaista. Pelaajista 12 oli voittamassa kaksi vuotta sitten pronssia ja tuo nyt jatkuvuutta. Vielä Hämeenlinnan EFT-turnauksen päätteeksi perin pessimistisiä lausuntoja antanut Nykky arvioi nyt löytäneensä sopivan sekoituksen nuoruutta ja kokemusta.
– Jokainen valmentaja haluaa nimetä parhaan mahdollisen joukkueen, ja uskon, että olemme onnistuneet siinä. On aina positiivinen ongelma kun joutuu karsimaan lopullisesta joukkueesta hyviä pelaajia.

Petteri Nykky haluaa joukkueensa elävän seuraavat pari viikkoa kuin huippu-urheilijat keskittyen vain salibandyyn.
– Pelaajien tulee elää hetkessä tästä joulukuun neljänteentoista päivään saakka. Kyse on aina matkasta eikä päämäärästä. Määränpää on selvillä sitten kun turnauksen viimeinen ottelu on takana, Nykky muistuttaa aikanaan suomalaisillekin huipuille opettamistaan viisauksista.

Sveitsin MM-joukkue:

Maalivahdit: Pascal Meier (Växjö Vipers, SWE), Martin Hitz (UHC Alligator Malans)
Puolustajat: Florian Bolliger (Kais Mora, SWE), Markus Gerber (SV Wiler-Ersigen), Luca Graf, Florian Kuchen, Kaspar Schmocker (kaikilla Floorball Köniz), Christoph Meier (Grasshopper Club Zürich), Simon Stucki (Unihockey Tigers Langnau)
Hyökkääjät: Emanuel Antener, Manuel Maurer (molemmat Floorball Köniz), Manuel Engel (Unihockey Tigers Langnau), Philipp Fankhauser, Matthias Hofbauer, Christoph Hofbauer, Patrick Mendelin, Adrian Zimmermann (kaikilla SV Wiler-Ersigen), Joel Friolet (UHC Alligator Malans), Nico Scalvinoni, Michael Zürcher (molemmat Grasshopper Club Zürich).

Jaa artikkeli