Petri Kettunen on Suomen Valmentajien Vuoden Valmentaja!

Suomen valmentajat ry. on valinnut Petri Kettusen Suomen Valmentajien Vuoden Valmentajaksi. Kettunen luotsasi Suomen joulukuussa Riiassa salibandyn maailmanmestariksi. Kettusen nimi lisätään arvovaltaiseen listaan, johon on vuoden ansioituneimpia valmentajia valittu jo vuodesta 1978.

– Maailmanmestaruus tässä ruotsalaisten kansallislajissa on harvinaista herkkua meille suomalaisille. Petri Kettusen rauhallisuus, analyyttisyys ja humaani valmennusote ovat niitä hyvän valmentajan ominaisuuksia, joilla joukkueen luottamus ja sen kautta huipputulokset voidaan saavuttaa, Suomen Valmentajien hallituksen puheenjohtaja Kari Niemi-Nikkola perustelee valintaa.

Vuoden Valmentaja -valinnan tekee Suomen Valmentajien hallitus. Menestys on keskeinen arvo valintaa tehtäessä, muttei ainoa. Valinnan perusteena pidetään nykyisin sitä, että valmentajan osaaminen on kokonaisvaltaista ja ilmenee tuloksina, osaamisena ja vaikuttavuutena. Kiertopalkinto ja plakaatti luovutetaan valitulle valmentajalle jossain arvokkaassa tapahtumassa vuoden 2017 aikana.

Salibandyvalmentajista on saman kunnian saanut aikaisemmin Petteri Nykky vuonna 2010.

Vuoden Valmentaja -valinnat ovat tärkeä osa Suomen Valmentajien arvostustyötä. Arvostustyön muita toimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämien liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristien ja -mitalien haut valmentajille, Kuukauden valmentajien nimeämiset, Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -tunnustuspalkintojen asiainhoitajana toimiminen sekä vastikään aloitettu Valmentajalla on väliä -kampanja.

Joulukuussa Pete Kettunen nimettiin jo Suomen Valmentajien Kuukauden valmentajaksi.

Lue lisää Suomen Valmentajien sivuilta

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli