Pelien paketointi seurojen ansaintaa tukemaan, automaattinen tulostaulu ja sarjavalitsin – tässä SalibandyTV:n uudistuksia kaudelle 2024-2025

Salibandyliiton oman videoalustan SalibandyTV:n kolmas kausi on pyörähtänyt käyntiin. Palveluun on jälleen tuotu päivityksiä. SalibandyTV:n tekniikasta huolehtii suomalainen Icareus Oy.

– SalibandyTV jatkaa kasvu-uralla, rekisteröityjen katselijoiden määrä on noussut vajaat 90 prosenttia ollen jo yli 50 000, rekisteröityneitä seuroja oli jo 160, ja viime kaudella striimattiin yli 5 000 ottelua, siinäkin kasvua oli edelliskauteen verrattuna lähes 70 prosenttia, Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala avaa.

– SalibandyTV on tehty palvelemaan suomalaista salibandyä, sen seuroja ja seuraajia. Arvopohja rakentuu siitä, että striimaaminen on ilmaista ja mahdollisista lähetystuloista tilitetään mahdollisimman suuri osuus seuroille eikä esimerkiksi ulkomaiselle palveluntarjoajalle.

Seuraavaan on kerätty SalibandyTV:n olennaisimmat uudistukset kaudelle 2024-2025.

Automaattinen tulostaulu

SalibandyTV:n käyttöä on helpotettu kuvaajille. Nykyään lähetyksiin voi halutessaan tuoda tulostaulun ja maalintekijä- ja jäähygrafiikat suoraan TorneoPalin tilasto- ja tulospalvelun datasta. Toisin sanoen helpoimmillaan kuvaajan tarvitsee vain luoda ottelu ja kuvata se SalibandyTV:n striimaussovelluksella ja lähetykseen päivittyy automaattisesti pelikello, tulostaulu ja jokaisen maalin ja jäähyn jälkeen tulee infografiikka pelaajien tiedoilla varustettuna. Automaattisen tulostaulun saa käyttöön ottelun luontisivulta, asetusta voi muuttaa myös jälkikäteen ottelun luomisen jälkeen. Edelleen tulostaulua voi viime kauden tavoin käyttää myös manuaalisesti. Lisäksi moni kolmannen osapuolen sovelluksia striimaamisen hyödyntävät (esim. OBS) voivat eri tavoin tuoda tilastodataa lähetyksiin.

Automaattinen tulostaulu SalibandyTV:ssä –> SalibandyTV -> Kirjaudu Striimaajana –> Hallintapaneeli –> Lisää ottelu -> Automaattinen tulostaulu tulospalvelusta

 

Pelien paketointi

Pelien paketointi -toimintoa on kovasti toivottu seurojen suunnalta. Kyseessä on siis toiminto, jonka avulla seura voi laittaa omia kotipelejään tai vaikka treeniturnauksensa kaikki ottelut yhteen pakettiin ja yhden maksun alle (voi myös ostaa yksittäisinä). Paketointi-toiminnon lisääminen on looginen jatkumo SalibandyTV:n arvopohjalle, sillä palvelun tavoitteena on nimenomaan tukea seuroja, eikä rahoittaa esim. jonkun kansainvälisen yrityksen toimintaa. SalibandyTV:n käyttö on seuroille ilmaista ja maksullisten otteluiden tuloista tilitetään merkittävä osa suoraan seuroille (hieman alle 70%). Maksullisia otteluita ja paketointitoimintoa hyödyntääksen seuralla tulee olla Visma Pay -sopimus tehtynä.

Paketointi-toiminto SalibandyTV:ssä -> Kirjaudu Striimaajana –> Hallintapaneeli –> Paketointi -> Luo Paketti

 

Tallenteiden yhdistäminen

SalibandyTV:n tallenteiden käsittelyä on päivitetty. Uudistuksen myötä seurat ja striimaajat voivat poistaa tallenteiden turhia osia ja yhdistää osia yhdeksi tallenteeksi. Tallenteet saattavat ajoittain jakautua osiin, jos lähetys keskeytetty striimaajan toimesta tai lähetystä on kuvattu epävakaalla verkkoyhteydellä.

Tallenteiden yhdistämistoiminto SalibandyTV:ssä -> Kirjaudu Striimaajana –> Hallintapaneeli –> Aiemmat pelit -> Valitse ottelu -> Yhdistä

 

Sarjavalitsimen uudistaminen

Aiemmin SalibandyTV:n pelien löydettävyydessä oli haasteita, mikä johtui pitkälti sarjavalitsimen puutteista. Jo ennen kesää SalibandyTV:n etusivulla oleva sarjavalitsin päivitettiin kokonaan uuteen. Nykyisen sarjavalitsimen periaate on salibandyihmisille tuttu, sillä periaate on kopioitu tilasto- ja tulospalvelu TorneoPalista. Sarjavalitsimen valikossa tasoja on kolme: alue, sukupuoli ja ikä. Valitsimen kautta saa näkyviin meneillään olevat ottelut (live), tulossa olevat ottelut sekä jo pelatut ottelut.

SalibandyTV:n sarjavalitsin näkyy suoraan SalibandyTV:n etusivulla

 

Pienemmät päivitykset

Yllä mainittujen isompien uudistusten lisäksi SalibandyTV:seen on tehty useita pienempiä päivityksiä. Muun maussa palvelun suorituskykyä ja vakautta on optimoitu, striimaajien hallintapaneelin näkymää on päivitetty ja tuotu tarkennuksia ja myös pieni visuaalisia päivityksiä on tehty, esimerkiksi seurojen logot tulevat entistä paremmin näkyviin myös muihin kuin liiton alaisiin otteluihin.

 

Seuraavaksi kehityslistalla

SalibandyTV:n periaate on seuraava: jos/kun palvelussa liikkuu enemmän rahaa, niin ensin kustannetaan palvelun ylläpito, sitten kehitetään ja jos vielä jää euroja viivan alle, niin seurojen osuutta kasvatetaan eli SalibandyTV:n ylläpitokomissiota pienennetään. Näin on tehty jo kerran edelliskaudella ja sama tavoite tällä kaudella. Seuraavaksi kehitysputkessa ovat mm. tekoälyn avulla luodut automaattiset maalikoosteet, älytv:n katselusovellukset, tilastodatan entistä voimakkaampi hyödyntäminen lähetyksissä sekä yleinen palvelun käytettävyyden parantaminen.

Linkkejä:
SalibandyTV:n tietopaketti
SalibandyTV:n tuki

Jaa artikkeli