"Pallolliseen peliin vielä parannusta huomiseksi"

Samoin kuin puolivälierässä, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen kiitti puolustuspeliä mutta kaipasi  hyökkäyksiin parannusta.

– Vähän varmaan jännitettiin alussa eikä pallollinen peli ollut sitä mitä piti. Puolustetaan hyvin ja maalivahti pelaa hyvin eli se peruskivi on kunnossa, joka antaa meille mahdollisuuden voittaa näitä pelejä. Pallollisena olisi pitänyt pystyä pelaamaan vielä rohkeammin ja järkevämmin, ja siihen pitää saada huomiseksi parannusta. Erikoistilannepelaaminen oli tänään hyvää. Ylivoima on tärkeä myös pelotteena. Kun se toimii, vastustaja ei uskalla tulla iihan niin kovaa kiinni, Kettunen muistutti.

Vaikka vastustajat on scoutattu viimeisen päälle, pääsi Tshekki hiukan yllättämään tehtyään saman Suomelle vähintään yhtä hyvin.
– Tshekki oli tehnyt kotiläksynsä todella hyvin eikä päästänyt meitä tekemään normaaleja pallollisia juttujamme oikein ollenkaan. Siitä pitää kyllä antaa propsit vastustajan valmennukselle, Kettunen kehaisi.

Välierän kolme takaiskumaalia eivät olleet katastrofi, mutta saivat kysyttäessä päävalmentajan mietteliääksi.
– Kolme maalia omiin taas on siinä riskirajoilla. Kahdella on yleensä hyvät mahdollisuudet pärjätä mutta kolme on jo siinä ja tässä. Kukkolan Janihan kyllä potkaisi sen yhden omiin ja teki tänään oikeastaan hattutempun.

Päävalmentaja ei suostunut kertomaan kysyjille, mitä on tehty huomista finaalia varten eri tavalla kuin kahden vuoden takaisessa tappiollisessa MM-loppuottelussa.
– Se on minun ja joukkueen asia, Kettunen hymyili.
– Meillä on takana hieno kahden vuoden matka Zürichistä tähän päivään, ja huomenna on edessä matkan upea huipennus.

 

Jaa artikkeli