Päätöserässä repesi – salibandymiehet voitokkaita tuplamaaottelun ensimmäisessä osassa

Lauantaista asti Eerikkilässä leireillyt Suomen miesten salibandymaajoukkue päättää tapahtuman tuplamaaotteluun Latviaa vastaan, ja avauskohtaaminen repesi päätöserässä isäntien 7–3-voitoksi. Toinen ottelu alkaa tiistaina klo 15.30, ja myös se nähdään suorana SalibandyTV:ssä.

Avauserän parhaat paikat rakensi Latvia, mutta pallo ei lähtenyt Suomen maalia kohti edes läpiajoista. Toisessa päässä sen sijaan helisi: Avausmaali syntyi maalivahti Roberts Trepssin kauhottua Aaro Astalan kulmasta lyömän syötön omaan verkkoon, ja erän päätösminuutilla Juuso Ahola nappasi irtopallon polkien nostamaan keskeltä 2-0. Toisessa erässä Latvia rankaisi kahdesti Suomen ykkösviisikkoa, kun Artis Raitums nosti keskeltä kavennuksen ja Peteris Trekse läpiajosta pelin tasoihin. Päivän ensimmäinen ylivoima saatteli Suomen taas taukojohtoon, kun Justus Kainulaisen laukaus lurahti alakulmaan.

Päätöserä olikin sitten täysin Suomen, ja heti sen aluksi pallon Aaro Astalalta saanut Sami Johansson sijoitti mukinkorkuisella takakulmaan eron kahteen. Oskari Heikkilä läpiajosta, Aaro Astala ylivoimalla, ja Heikkilä takakulmalta muuttivat lukemiksi jo 7-2 ennen Latvian viimeisen minuutin kavennusta.

Ottelun päätteeksi harjoiteltiin vielä rangaistuslaukauskisa, jonka Suomi vei Miko Kailialan ja Sami Johanssonin onnistumisilla 2-1.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Salibandya, Eerikkilä

Miesten harjoitusottelu

Suomi–Latvia 7-3 (2-0, 1-2, 4-1)

1. erä: 3.03 Aaro Astala (Sami Johansson) 1-0, 19.00 Juuso Ahola 2-0.
2. erä: 27.16 Artis Raitums (Gustavs Griezitis) 2-1, 35.34 Peteris Trekse 2-2, 38.31 Justus Kainulainen (Joona Rantala) 3-2 yv.
3. erä: 40.25 Sami Johansson (Astala) 4-2, 54.45 Oskari Heikkilä (Joonatan Lindholm) 5-2, 56.56 Astala (Kainulainen) 6-2 yv, 57.37 Heikkilä (Markus Salmi) 7-2, 59.28 Matiss Kristians Morozovs (Toms Bitmanis) 7-3.