Olkkoselle ja Lehmusvuorelle pelikieltoja

Esport Oilersin Salibandyliigan joukkueen Markus Olkkoselle on määrätty yhden ottelun pelikielto kontaktitilanteesta ottelussa SalBaa vastaan. Naisten Salibandyliigan M-Teamin Kia Lehmusvuorelle on puolestaan määrätty 1+2 ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta mailalla huitaisusta.

Ajassa 21.02 Espoon Oilersin pelaaja nro 18 Markus Olkkonen tavoittelee palloa ja juoksuvauhdissa tekee jyrkän leikkaavan juoksulinjan SalBan pelaajan nro 74 Petteri Salosen etupuolelta. Ohittaessaan Salosta, Olkkosen olkapää osuu Salosen kasvoihin. Salonen kaatuu maahan ja loukkaantuu lievästi, kuvailee kurinpitäjä tapahtumaa josta Olkkosta rankaistaan.

– Videotallenteesta tilanne näkyy hyvin. Saloselle tulee pomppupallo, mitä Olkkonen lähtee myös tavoittelemaan. Olkkosen juoksulinja leikkaa niin läheltä Salosen etupuolta, että Olkkosen vasen olkapää osuu Salosen kasvoihin. Olkkosella on normaali peliasento, eikä hän tee liikettä Salosta kohti koventaakseen kontaktia. Salosella on normaali peliasento ja Salonen näkee Olkkosen tulevan samaan pallon tavoittelutilanteeseen. Tallenteesta on nähtävissä, että kyse on tavallisesta pelitapahtumasta, missä tapahtuu tutkittavana oleva kontakti. Kontakti on tahaton ja seurausta varomattomasta pelitavasta, kurinpitäjä perustelee päätöstään.

Markus Olkkonen kärsii rangaistuksensa 11.3. Salibandyliigan puolivälieräottelussa Tapanilan Erää vastaan.

Päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan: Salibandyliigan kurinpitopäätökset

Ajassa 29.05 M-teamin pelaaja nro 37 Kia Lehmusvuori ja Crackersin pelaaja nro 27 Anette Havana kamppailevat laidassa pallosta. Lehmusvuori syöttää palloon kanssa pelaajalle, minkä jälkeen Lehmusvuori kääntyy ja hänen mailansa osuu Havanan kasvoihin. Peli vihelletään poikki ja Lehmusvuorelle annetaan tilanteesta PR3 rangaistus.

– Tapauksessa ei ole kiistetty sitä, että Lehmusvuoren maila osuu Havanan kasvoihin, joten tapauksessa on arvioitu teon tahallisuutta. Videotallenteelta näkyy, että Lehmusvuoren maila on vapaasti hänen hallussa, eikä esimerkiksi mihinkään tarttuneena, jolloin sen vetämiseen tarvittaisiin normaalia enemmän voimaan. Mitään näkyvää kontaktia pelaajien välillä ei ole. Lehmusvuori pystyy syöttämään pallon ahdistettunakin omalle pelaajalle. Syötön jälkeen Lehmusvuoren maila ei nouse korkealle ikään kuin saattona. Kun Lehmusvuori kääntyy paikoillaan ympäri, hän nostaa mailansa ja se osuu Havanan kasvoihin. Lyönti ei ole kova, mutta aktiivista tekemistä. Vastineiden ja videotallenteen perusteella katson, että Lehmusvuori on tahallaan lyönyt mailallaan vastustajaa kasvoihin. Tilanteessa mikään asia ei puolla sitä, että Lehmusvuoren olisi pitänyt kohottaa mailaansa kasvojen korkeudelle, kurinpitäjä perustelee.

Kia Lehmusvuori kärsii pelirangaistuksesta automaattisesti seuraavan yhden ottelun pelikiellon naisten Salibandyliigan runkosarjan päätöskierroksen ottelussa 12.3. TPS – M-Team. Kahden ottelun lisärangaistuksen Lehmusvuori kärsii joukkueensa kahdessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

Päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan: Naisten Salibandyliigan kurinpitopäätökset

Jaa artikkeli