Oilersin etu suli kotikaukalossa – Pixbo jatkoaikamaalilla Champions Cupin välieriin

Oilersin vierasvoitto Ruotsista ei kantanut Champions Cupin välieriin vaan paikan vei Pixbo IBK, joka vei päivän varsinaisen peliajan 10-4 ja ratkaisi jatkopaikan jatkoaikamaalilla.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 41 sekuntia, jotka pallo pysyi Oilersin kenttäpuoliskolla. Sitten Pixbo sai laidasta vapaalyönnin ja pallo pelattiin takamiehen paikalle pudottautuneelle Gustav Fritzellille, joka ampui sen takayläkulmaan.

Oilersin prässi puristi heti ottelun aluksi vieraat ahtaalle, ja Heikki Iiskolan oman laukauksensa paluupallosta iskemä avausmaali syntyikin hyökkäysalueen pallonriiston jälkeen. Pixbo iski kuitenkin erän puolivälin alla kahteen minuuttiin kolme maalia kotijoukkueen pelatessa huolimattomasti. Jakob Heinsin tasoituksen jälkeen vieraat osuivat ensin Oilersin nukahdettua vapaalyönnissä ja sitten vielä espoolaisten pallonmenetyksen jälkeen.

Toinen erä oli Öljymiehille synkkä: Pixbo takoi heti sen alkuun kolme nopeaa osumaa, ja erän puolivälin jälkeen vielä ykkösmaalivahti Markus Laakso joutui jättämään kentän loukattuaan itseään nopeassa torjuntatilanteessa. Tolppien väliin asteli Rasmus Hellsten. Kokoonpanosta putosi välillä myös Justus Kainulainen, joka sai osumaa avauserän lopulla palatakseen sitten ottelun lopussa taas pelille. Toisen erätauon viiden maalin ero ei kolmannessakaan kaventunut, vaan Pixbo komisteli vielä lukemia näyttävillä vastaiskumaaleilla.

Ottelut pelataan IFF:n Champions Cup -säännöillä. Peliaika on tuttu 3 kertaa 20 minuuttia. Voitosta saa kolme pistettä, tappiosta nolla ja tasapelistä kumpikin joukkue yhden pisteen. Mikäli pisteet ovat toisen ottelun varsinaisen peliajan päättyessä tasan, pelataan 10 minuutin maalista poikki -jatkoaika ja käydään tarvittaessa rangaistuslaukauskilpailu.

Juha Hautakankaan ottelukuviin

Salibandya, Espoo

Seurajoukkueiden Champions Cup, miehet

Oilers–Pixbo IBK 4-10 (1-3, 2-5, 1-2)

1. erä: 6.54 Heikki Iiskola 1-0, 8.37 Jakob Heins (Oskar Weissbach) 1-1, 9.29 Felix Lanver (Arvid Äse) 1-2, 10.37 Marcus Peil (Alfred Pettersson) 1-3.
2. erä: 21.12 Filip Kalentun (Jakob Heins) 1-4, 22.15 Äse 1-5, 22.58 Heins 1-6, 33.41 Lanver (Weissbach) 1-7, 35.30 Victor Johansson (William Lindh) 1-8, 36.50 Jesper Silvonen 2-8, 38.22 Eetu Sorvali (Iiskola) 3-8.
3. erä: 41.33 Weissbach (Heins) 3-9, 51.26 Äse (Lanver) 3-10, 56.01 Sorvali (Justus Mustonen) 4-10 yv.
Jatkoaika: 60.41 Gustav Fritzell (Weissbach) 0-1.