NST on Suomen mestari - Classic kaatui 6631 katsojan edessä!

NST Lappeenrannasta on salibandyn naisten Suomen mestari. NST löi Helsingin Areenalla 6631 katsojan edessä pelatussa Superfinaalissa Tampereen Classicin 3-2. Edellisen ja tähän mennessä ainoan SM-kultansa NST oli voittanut 2006.

NST:n hyökkääjäsankari Juuli Hakkarainen vei joukkueensa johtoon jo minuutin pelin jälkeen kun kun hän jatkoi takatolpalta Laura Kokon syötön verkkoon. Toisessa erässä Heli Suoreijus näpäytti pomppupallosta rystyltä 2-0, ja perään Hakkarainen nousi maalilla runnomaan eroksi jo kolme maalia.

Classicin peliä sotki sen parhaan pistenaisen Nina Rantalan loukkaantuminen toisen erän alussa. Rantala törmäsi kovalla vauhdilla Heidi Lirkin selkään eikä palannut enää otteluun.

Classicin kiri alkoi ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella kun Hanna Sipiläinen sijoitti pallon ohi ison ottelun torjuneen NST-vahti Jonna Mäkelän. Vain 26 sekuntia ennen loppua Sanni Nieminen iski eron enää yhteen, mutta tasoitukseen ei aika enää riittänyt.

Salibandya, Helsinki
Naisten SM-loppuottelu

Classic – NST 2-3 (0-1, 0-2, 2-0)

1. erä: 1.00 Juuli Hakkarainen (Laura Kokko) 0-1.
2. erä: 22.04 Heli Suoreijus (Inka Lampinen) 0-2, 37.43 Hakkarainen (Jaana Lirkki) 0-3.
3. erä: 50.15 Hanna Sipiläinen (Ella Alanko) 1-3, 59.34 Sanni Nieminen (Elina Enlund) 2-3.