Nokian KrP vihki kotiareenansa maukkaalla voitolla – Ruotsin mestari nurin Champions Cupin avauksessa

Uusi ja uljas Nokian Palloiluareena ei olisi voinut saada parempaa lähtöä. Nokian KrP kellisti tyylikkäässä kotihallissaan tähtiä vilisevän Storvreta IBK:n 6-5.

Kotijoukkueen kantavana voimana esiintyi ykkösketju. Juuso Ahola merkkautti 2+3, Luukas Hyvärinen 1+3 ja Joona Rantala 2+0. Voittomaalin napautti puolestaan puolustaja Vili Liponen.

Ensimmäinen erä ja oli intensiivistä ja viihdyttävää salibandya, vaikka maaleilla ei mässäiltykään. Nopeita vastahyökkäyksiä ja maalitilanteita nähtiin kummaltakin joukkueelta, mutta maalivahdit nousivat isoon osaan huipputorjuntoineen. Upouuden Nokian Palloiluareenan ensimmäinen maali nähtiin erän loppupuolella. Kotijoukkue sai hyvän jakson hyökkäysalueellaan. Tulosta syntyi, kun Juuso Ahola tarjoili oikeaan laitaan Joona Rantalalle, jonka laukaus kieri Måns Parsjön puolittaisesta torjunnasta maaliviivan yli.

Toisessa erässä OLS:sta Näätälaumaan tälle kaudelle vaihtanut Luukas Hyvärinen lunasti häneen kohdistettuja odotuksia ja siirsi KrP:n kahden maalin johtoon. Sitten alkoi Storvretakin onnistua. Kavennus tuli Olli Arkkilan istuessa jäähyä kiinnipitämisestä. Nuori Gabriel Kohonen otti ohjat käsiinsä ja ampui eleettömästi yläkulmaan. Ruotsalaisten ilo oli lyhytaikainen, sillä hetkeä myöhemmin Rantala venytti taas eron kahteen Luukas Hyvärisen esityöstä. Erän loppu oli Storvretan. Ruotsin mestari imi eron kiinni Ondrej Nemecekin ja Viktor Nystedtin osumilla.

Päätöserässä KrP siirtyi 800 katsojan riemuksi jälleen kuskin paikalle. Nokialaisten ylivoiman vaarallisuus tiedetään F-liigassa ja nyt sen sai tuta myös Storvreta. Luukas Hyvärisen syöttö läpi puolustusnelikon löysi tulikuuman Aholan ja numerot tulostaululla vaihtuivat. Sitten oli taas länsinaapurin vuoro. Ensin osui Otto Weidman ja pian Kohonen käytti puolivahingossa hänelle avautuneen tilaisuuden ja vei joukkueensa ensi kertaa johtoon.

Johtoasemassa Storvreta otti vauhdin pois ja piti palloa pitkiä jaksoja. KrP:llä oli hankaluuksia päästä pelivälineeseen kiinni, kunnes se sai katkon ja Ahola rynni laukomaan tasoituksen. Voittomaalissa ottelun parhaana palkittu Ahola oli jälleen isossa roolissa, kun hän siirsi Luukas Hyvärisen ohi menneen laukauksen näppärästi maalin eteen, josta Vili Liponen napautti 6-5.

Lopun hetkillä KrP-pelaajat peittivät vuoron perään laukauksia ja hienon ottelun maalissa pelannut Roni Tuononen korjasi loput.

Puolivälierien toinen osaottelu pelataan torstaina 29.8. klo 19.30 Storvretan kotikentällä, Uppsalan IFU Arenalla. Toinen miesten sarjan suomalaisjoukkue eli Esport Oilers voitti eilen ensimmäisessä kohtaamisessaan vieraskentällä ruotsalaisen Pixbon 9-4. Tämä ottelu on vuorossa lauantaina 31.8. Tapiolassa.

Tietopaketti: seurajoukkueiden Champions Cup – osta liput nyt!
Champions Cup tärähtää käyntiin – kaikki suomalaisten ottelut suorina SalibandyTV:ssä

Ottelut pelataan IFF:n Champions Cup -säännöillä. Peliaika on tuttu 3 kertaa 20 minuuttia. Voitosta saa kolme pistettä, tappiosta nolla ja tasapelistä kumpikin joukkue yhden pisteen. Mikäli pisteet ovat toisen ottelun varsinaisen peliajan päättyessä tasan, pelataan 10 minuutin maalista poikki -jatkoaika ja käydään tarvittaessa rangaistuslaukauskilpailu.

Seurajoukkueiden Champions Cup, miehet
24.8.2024 Nokian KrP – Storvreta IBK 6-5 (1-0, 2-3, 3-2)
1. erä: 15.04 Joona Rantala (Juuso Ahola) 1-0.

2. erä: 23.35 Luukas Hyvärinen (Ahola) 2-0, 26.55 Gabriel Kohonen (Filip Langer) 2-1 yv, 27.46 Rantala (Hyvärinen) 3-1, 28.43 Ondrej Nemecek (Filip Eriksson) 3-2, 37.46 Viktor Nystedt (Eriksson) 3-3.

3. erä: 43.48 Ahola (Hyvärinen) 4-3 yv, 45.32 Otto Weidman (Simon Götz) 4-4, 45.58 Kohonen 4-5, 51.53 Ahola (Hyvärinen) 5-5 sr, 56.12 Vili Liponen (Ahola) 6-5.