Nokian KrP kohtaa Ruotsin mestarit uudella areenallaan – Mika Kohonen: "Mukavahan se olisi ollut viedä pojat Raholan teurastamoon"

F-liigassa kestomenestyjäksi noussut Nokian KrP saa Champions Cupin ensimmäisessä vaiheessa vastaansa ei enempää eikä vähempää kuin Mika Kohosen valmentaman Ruotsin mestarijoukkue Storvreta IBK:n. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen nähdään lauantaina klo 17 Nokian uudella komealla palloiluareenalla ja suorana SalibandyTV:ssä.

Parastan paikan päällä – osta liput nyt!

SalibandyTV näyttää ottelut

Tulospalvelu (IFF)

– Mukavahan se olisi ollut viedä pojat Raholan teurastamoon, mestarivalmentaja Mika Kohonen naurahtaa KrP.n legendaarista vanhaa kotiareenaa muistellen.
– Keväällä pelattiin Friends Arenalla 18 000 katsojan edessä, mutta hyvä muistaa, että peli on aina peliä vaikka sitten laitettaisiin parkkipaikalla pallo keskelle. Mutta ei vaan, mitä olen kuvia nähnyt, Nokian uusi halli vaikuttaa komealta, ja hieno viikonloppu on edessä, Kohonen myhäilee.

Lue myös:

Champions Cup lähestyy – Superkaksoset Oona ja Veera Kauppi: ”Haluamme hallittua kaaosta”
Champions Cup tärähtää käyntiin – kaikki suomalaisten ottelut suorina SalibandyTV:ssä
Tietopaketti: seurajoukkueiden Champions Cup – osta liput nyt!

Laivalla yli

Omaa charter-lentoa ei ollut luvassa Ruotsin naisten mestari Thorengruppenille, ja tavallisen kansan konstein reissaavat miesten mestaritkin.
– Perjantaina lähdetään liikenteeseen ja tullaan laivalla, Mika Kohonen vahvistaa.
– Saavat pojat pötkötellä ja latautua, ja Ruotsin sarjassa ollaan totuttu tekemään reissuja samana päivänä.

Falun-ottelut myrskyvaroitus nokialaisille

Storvretan viime kausi päättyi Pixbon kaatamiseen lajin uuden ennätysyleisön 18 370 katsojaa edessä eikä nälkä päävalmentajan mukaan loppunut siihen. Juuri Champions Cupin alla Storvreta kohtasi perinteisessä ”Giganternas kampissa” vanhan verivihollisensa Falunin, ja tulokset olivat nokialaisille varoitus. Stovreta vei ensimmäisen kohtaamisen rangaistuslaukauksilla ja toisen murskalukemin 12-2.
– Tyytyväinen olen kesään ja siihen, mitä on tehty mestaruuden jälkeen. Pelaajilla selvästi riittää asennetta ja nälkää mennä vielä pitemmälle joukkueena ja urheilijoina. Harjoituspelit nyt ovat harjoituspelejä, mutta saatiin nuorelle joukkueelle kova vastus ja kaksi maailmanluokan peliä, jotka ovat arvokasta kokemusta.

Totuus paljastuu vasta lauantaina

Nokian KrP:n kohtaamiseen valmistautumiseen on ollut aikaa vasta Falun-pelien jälkeen.
– Valmennus tietysti on jo asiaa käynyt läpi mutta otetaan yksi asia kerrallaan, ja KrP.n vuoro on sitten tänään ja huomenna. Itselläni tietysti on aika hyvä haju asiasta, ja hyvä vastus sieltä on meille tulossa. Mukana on myös itselleni tuttuja pelikavereita jo Happeen ajoilta kuten Ukkonen, Liposen Vili ja Tuomala maalissa, Mika Kohonen muistuttaa.
– Jokaisella joukkueelle on se oma peli-DNA:nsa, mutta näin kauden alussa pitää vanhoihin suhtautua aina varauksella ja KrP:lläkin on tullut ryhmään muutoksia aina valmennusta myöten. Ajankohta on siksi haastava ja vasta peli lauantaina näyttää, missä todella mennään. Meidän tapamme pelata on kuitenkin monipuolinen, ja pystymme mukautumaan monenlaisiin vastustajiin, mikä ei ole ruotsalaisille joukkueille ihan tyypillistä.

Entä keitä Storvretan pelaajia kannattaa suomalaisten katsojien ja juniorien jo oppimismielessäkin pitää erityisesti silmällä?
– Esimerkiksi Ondrej Nemecek, Gabriel Kohonen ja Filip Eriksson ovat sellaisia, joilta voisi jotain tarttua, mennään tässä nyt heillä.

Storvreta hyppää kaukaloon aina kilpailemaan

Ajankohta heti kesän jälkeen on Champions Cupille muutenkin ongelmallinen, mutta Mika Kohonen ymmärtää kilpailukalenterin ahtauden.
– Uskon, että yleisöllekin pystyttäisiin tarjoamaan vielä parempia pelejä, jos ajankohta olisi myöhäisempi. Champions Cupin pitäisi olla lajille yksi isoimpia tapahtumia, mitä se ei vielä ole. Tämä ei kuitenkaan ole sinänsä kritiikkiä, nyt on vielä kisavuosi ja sekin vaikuttamassa kalenteriin. Me joukkueena emme mieti, pelataanko Svenska Superligania, Champions Cupia vai jotain muuta vaan joka peliin lähdetään kilpailemaan, kun kaukaloon astutaan.

Oilersin ja Pixbon kohtaamisista hyökkäyspelin juhlaa?

Jos saa Nokian KrP kovan vastuksen, sama kohtalo on Mika Kohosen mukaan myös Pixbon kohtaavalla pitkästä aikaa Suomen ja F-liigan valtiaaksi palanneella Oilersilla.
–Kova vastus, vaikka pari pelaajaa menettikin. Pelaavat pirun liikkuvaa peliä ja hyökkäävät rohkeasti ja maalissa maajoukkuemaalivahti [Jon Hedlund]. Kun Oilerskin tunnetaan hyökkäävästä salibandysta, on ainakin yleisölle luvassa mieluisia pelejä. Valmentajista ei sitten voi olla ihan varma. Pallollista taitoa joukkueessa on pirusti kuten kaikissa Ruotsin kärkijoukkueissa, se asia ei ole muuttunut mihinkään vaan oli sama jo 90-luvun puolivälissä, kun itse maajoukkuepelejä aloitin. Me Storvretassa koetamme sitten kehittää siihen vielä entistä enemmän viisikko- ja joukkuepelaamista.

Suomalaisten puolivälieräottelut

Naiset

Sunnuntai 25.8. klo 13.00 Classic–Thorengruppen IBK Bläk Boks, Lempäälä (lähetykseen)
Lauantai 31.8. klo 14.30 Thorengruppen IBK–Classic Thoren Arena, Uumaja (Suomen aikaa) (lähetykseen)

Sunnuntai 25.8. klo 19.30 Pixbo IBK–TPS Wallenstam Arena, Mölnlycke (Suomen aikaa) (lähetykseen)
Lauantai 31.8. klo 16.00 TPS–Pixbo IBK Kupittaan Palloiluhalli, Turku (lähetykseen)

Miehet

Perjantai 23.8. klo 20.00 Pixbo IBK–Oilers Wallenstam Arena, Mölnlycke (Suomen aikaa) (lähetykseen)
Lauantai 31.8. klo 14.30 Oilers–Pixbo IBK Tapiolan Urheiluhalli, Espoo (lähetykseen)

Lauantai 24.8. klo 17.00 Nokian KrP–Storvreta IBK Nokian Palloiluareena, Nokia (lähetykseen)
Torstai 29.8. klo 19.30 Storvreta IBK–Nokian KrP IFU Arena, Uppsala (Suomen aikaa) (lähetykseen)

Champions Cupin tulospalvelu IFF:n sovelluksessa (vaatii pakkokirjautumisen)

Kaikkein parasta paikan päällä – osta liput nyt!

Kaikki Champions Cup -otteluliput myy Tiketti. Liput myydään otteluittain. Kaikki ottelut löytyvät listattuna täältä.

Kuvat: Per Wiklund ja Riku Hämäläinen

Jaa artikkeli