Nilakkaliiga käynnistyi Pielavedellä

Lauantaina 5.11. pelattiin ensimmäinen Nilakkaliigan turnaus Pohjois-Savossa Pielavedellä. Nilakkaliiga on neljän kunnan yhteinen turnaus, jossa pelataan neljä vastaan neljä joukkuein + maalivahti. Tarkoituksena on tuoda salibandyn kilpailutoimintaa myös pienille paikkakunnille.

Keväällä 2016 käytiin keskusteluja neljän kunnan kanssa, miten toimintaa voisi luoda heidän alueelleen. Jokaisella paikkakunnalla sählyä kun kuitenkin pelaillaan. Kunnan liikuntatoimen ihmiset innostuivat asiasta ja näin Nilakkaliigan suunnittelu alkoi.

Nilakkaliigassa pelaavat Keiteleen, Pielaveden, Karttulan ja Tervon joukkueet. Joukkueet kohtaavat kerran syksyllä ja kaksi kertaa keväällä. Pielavedellä oli ensimmäinen turnaus, helmikuussa ja huhtikuussa pelataan Tervossa ja Keiteleellä.

Antti Ruuskanen kannustamassa katsomossa

Marraskuun alun lauantaina kokoontui innokas pelaajajoukko neljästä kunnasta mittelemään keskenään. Turnausta oli jo odotettu ja vihdoin päästiin pelaamaan. Nämä neljä kuntaa ovat suhteellisen pieniä, esimerkiksi Tervossa on noin 1600 asukasta. Silti Tervostakin oli löytynyt pelureita niin sankoin joukoin, että kaksikin joukkuetta olisi saatu kasaan. Pielaveden ja Karttulan joukkueissa oli myös naisia edustettuna. He antoivatkin miehille hyvän vastuksen. 

Keitele oli ensimmäisessä turnauksessa pitelemätön. Se voitti kaikki ottelunsa. Karttula kärsi yhden tappion ja Tervo sekä Pielavesi saivat pisteen molemmat, pelatessaan keskinäisen ottelun tasan.

Pielaveden oma ylpeys, keihäänheittäjä Antti Ruuskanen oli myös kannustamassa katsomossa. Antti kertoi, että peli näyttää vauhdikkaalta ja että välillä on mukava itse olla katsomon puolella.

– Syksyisin olen itse ollut myös pelailemassa, keväällä ei enää loukkaantumisriskin takia uskalla, ”huasteli” aina hyväntuulinen Ruuskanen (toimittajan kynä ei taivu niin leveään savoon kuin Antilla on).

Ruuskanen_Pielavesi.jpg

Asian ainutlaatuisuus

Salibandyliiton ensimmäinen kokeilu viedä sovellettua pelimuotoa pienille paikkakunnille. Kokeilu Pohjois-Savossa on ensimmäinen ja tavoitteena on toiminnan laajentuminen.

Top kolme nostot
– uusi kokeilu aktivoida niitä alueita, joissa ei ole Salibandyliiton jäsenseuroja
– pienille paikkakunnille suunnattu salibandyn/sählyn pelimuoto
– yhteistyössä osallistuvien kuntien liikunta- ja vapaa-aikatoimen kanssa

 Toiminnan mahdollistajat
– kuntien aktiiviset liikunta- ja vapaa-aikatoimen työntekijät
– innokkaat pelaajat

Faktat tiskiin
– kolme turnausta kaudella 2016-2017
– neljä joukkuetta mukana: Tervo, Karttula, Pielavesi ja Keitele
– neljä vs. neljä joukkuein, peliaika 2×12 min

Ensimmäisen turnauksen tulokset:
Pielavesi – Keitele  2 – 9  
Tervo – Karttula     2 – 4
Karttula – Pielavesi 4 – 3
Keitele – Tervo 7 – 5
Pielavesi – Tervo 2 – 2
Keitele – Karttula 10 – 2

Teksti ja kuvat: Eeva Welling

Jaa artikkeli