Naisten avausvoitto Schaffhausenissa irtosi rangaistuslaukauksilla

Suomen naisten salibandymaajoukkue avasi voittotilinsä Sveitsin EuroFloorball Tour -turnauksessa Schaffhausenissa viime hetkellä. Sveitsi kaatui rangaistuslaukauskisassa 5-4 sen jälkeen kun emännät olivat kirineet loppuhetkillä kiinni Suomen johdon.

Suomen paras erä tänään oli ensimmäinen, jossa Gitta Suominen, Eliisa Alanko ja Karoliina Kujala takoivat taululle kolmen maalin johdon. Vielä toisella tauolla Suomi johti 4-2 Eliisa Alangon osuttua iltapäivän toisensa, mutta päätösjakso oli emäntien. Michelle Wiki kavensi heti erän alkuun, ja viimeisen minuutin aluksi Isabelle Gerig iski tasoituksen kuudella viittä vastaan. Niinpä voittaja oli haettava rangaistuslaukauskisasta, jossa Sara Piispa ja My Kippilä taituroivat Suomelle voittopisteen.

Sveitsi – Suomi 4-5 rl. (0-3, 2-1, 2-0, 0-0, 0-1)

1. erä: 1.03 Gitta Suominen (Jaana Lirkki) 0-1, 3-30 Eliisa Alanko (Ella Alanko) 0-2, 8-34 Karoliina Kujala (Hanna Sipiläinen) 0-3.
2. erä: 20.19 Seraina Ulber (Michelle Wiki) 1-3, 25.27 Eliisa Alanko 1-4, 37.55 Flurina Marti (Wiki) 2-4.
3. erä: 44.29 Wiki (Lisa Liechti) 3-4, 59.04 Isabelle Gerig (Ulber) 4-4 im.
Jatkoaika: Maaliton.
Rangaistuslaukaukset: Tanja Stella Sv (-) Sara Piispa Su (+) Michelle Wiki Sv (-) My Kippilä Su (+).