MM2016-kisablogi - kaksi yötä jouluun on!

Kaksi yötä maailman sählyfanaatikkojen jouluun on. Lauantaina aukeaa se ensimmäinen luukku ja sen jälkeen yli viikon verran sitä saa, sitä saa vatsansa täyteen säbäherkkua.

Ensimmäisen MM-kisablogin kirjoittanut Mika Hilska asetteli riman totutusti korkealle. Kisaveteraani ilmoitti, että vyötäröllä on Riian kisojen 32. sählyn arvokisat. Siellä lienee tiedossa mitä kisat tuovat tullessaan. Huonekaverini on entinen pelikaverini ja maailmanmestari Santtu Manner. Vaikka hänelläkin on tällä reissulla erilainen rooli kuin pelivuosina, niin MM-kisat on nähty ja koettu. Samaa voi sanoa muustakin tiedotuksesta vastaavasta porukasta. Reeo Tiiainen on tuttu aisapari kameran toisella puolella ja Herra Hurmos eli Juhani Henriksson paahtanee kierrokset punaisella koko kisarupeaman. Se näiden herrojen selkääntaputteluista.

On reissussa nimittäin yksi rookiekin. Allekirjoittanut. Olo on kuin Peter Kotilaisella. Ensimmäiset arvokisat. Kotimaisen yleisön odotukset katossa. Nyt pitäisi vain ottaa se oma paikka jengissä. Nousta kokeneiden sotaratsujen rinnalle. Jopa yläpuolelle. Räjäyttää se pankki.

MM-kisojen alkuläpyttelyt menee vielä kotisohvalta, mutta ennen puolivälieriä Ylijohtava saapuu kaupunkiin. Lienee selvää, ettei MM-kisat ole sen jälkeen entisellään. Pelaajista ja joukkueesta pusketaan tehtaan takuuna infoa niin Ylen kuin Salibandyliigankin eri tuuttien kautta. Allekirjoittanut voinee keskittyä kaikkeen epäolennaiseen. Kisamaskottien kiusaamisen, hallien nakkikojujen tarjontaan, kisakaupungin atmosfäärin nuuhkintaan, kisaturistien bongaamiseen ja luonnollisesti tuttujen salibandykasvojen hiillostamiseen.

Kisat ja laji on luonnollisesti keskiössä, mutta niin on Ylijohtavakin. Varmaa on että MM-kisoista välitetään jotain sellaista mitä ei ole kotimaan kamaralle ennen tuotettu. Vielä ei parhaita herkkuja paljasteta. Sen verran voi kuitenkin kalenterin luukkua raottaa, että olen kuullut ilmaveivin keksijän löytyvän Latviasta. Hannu Karpon karvahattua päähän ja Totuuden etsintään siis. Joka tapauksessa suodattimet kannattaa laittaa täysille ja nenäherneet visusti piiloon. Huumorilla, hyvällä fiiliksellä, itsensä likoon heittäen ja satakymppi lasissa mennään koko kisat.

Laittakaahan Salibandyliigan Snapchat (@salibandyliiga) seurantaan. Luonnollisesti muita somekanavia seuraattekin jo silmät kovana.

Ylijohtava
Toni Lötjönen

Jaa artikkeli