MM-startti keskiviikkona - Suomi on valmis

Suomen U19-poikien MM-joukkue aloittaa taistelun maailmanmestaruudesta keskiviikkona klo 17.30 Suomen aikaa Ruotsin Växjössä. Avausottelussa Suomi kohtaa Tanskan, torstaina on vastassa isäntämaa Ruotsi ja perjantaina alkulohkon päätöksessä Slovakia.

– Eilen puoliltapäivin saavuttiin kisapaikkakunnalle ja ensimmäiseksi hoidettiin hotellilla Leijonaluola ja muut tilat mallilleen, Suomen MM-joukkueen päävalmentaja Heikki Luukkonen kertoo.
– Eilen oli jo ensimmäinen harjoitus, jossa heräteltiin kroppaa taas kisavauhtiin. Vaikka toki viikonloppunakin fyysisiä harjoitteitakin tehtiin, vaikkeivät mailat mukana Virossa olleetkaan. Tänään sitten päästiin jo kurkkaamaan kisa-areenaa lyhyen harjoituksen merkeissä, ja tästä valmistautuminen jatkuu tuttuun tapaan kohti kisa-avausta.

Suomen ja avausvastustaja Tanskan ainoa kohtaaminen U19-maaottelussa nähtiin neljä vuotta sitten Hampurin MM-turnauksessa, kun Suomi oli parempi maalein 14-0.
– Tähän saakka on keskitytty kokonaan vain omaan tekemiseen eikä vastustajia ole vielä käyty läpi pelaajien kanssa, vaikka taustaryhmällä materiaalia tietysti onkin. Tänään illalla on sitten ohjelmassa sellainen viiden – kymmenen minuutin kurkkaus tulevaan vastustajaan koko joukkueen kanssa. Meillä on kisojen aikana aina ryhmä, joka tarkkailee vastustajat ja valmistelee tiedot niistä, ja turnauksen mittaan katsotaan, kuka tarkkailee minkäkin pelin. Itse liikun kuitenkin koko ajan joukkueen kanssa, päävalmentaja kertoo.

Siinä missä joidenkin maiden maajoukkueet viihtyvät keskustahotelleissa, on Suomi havainnut hyväksi hakeutua kisojen aikana kauemmas hälinästä.
– Majoitumme ja keskitymme omassa rauhassamme vanhassa herraskartanossa peltojen ja luonnon keskellä noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä turnausareenalta, Heikki Luukkonen kertoo.
– Täällä meillä on erinomaiset olot ja sauna, poreallas ja hoidot saatavilla. Majapaikkaa valittaessa tärkeä kriteeri oli, että saamme olla rauhassa paikassa, jossa ei majoitu muita joukkueita.

Myös turnausareena tyydytti joukkueenjohtoa.
– Puitteet ovat upeat, nyt vain toivotaan paikalle paljon yleisöä ja hyvä meininki. Joukkue on terveenä ja iskussa, ja valmistautuminen kisoihin on sujunut joka suhteessa aikataulun mukaisesti. Pojat kun ovat nuoria ja virtaa täynnä, on meidän osamme ollut korkeintaan välillä rauhoitella ja muistuttaa voimien säästämisestä kaukaloon.

MM-turnauksen kaikki ottelut nähdään suorina Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n YouTube-kanavalla.

Lue lisää MM-kisoista

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Tony Bäcksbacka

u19b.JPG

Jaa artikkeli