Mestari vaihtui Rocksalibandyssa – Jack the Rooster Suomen Mestari

Rocksalibandyn SM-turnaus miteltiin 13. kertaa ja ensimmäistä kertaa Oulussa. Mukana oli 13 joukkuetta ympäri Suomea. Uudeksi mestariksi kruunattiin Jack the Rooster Tampereelta. Jack the Rooster voitti finaalissa kotijoukkue ORI:n 4-1.

Jännittävät alkusarjan ottelut

Alkusarjassa oli monen tasoisia otteluita. Vasta viimeisten alkusarjan otteluiden ja matemaattisten  laskutoimitusten jälkeen selvisi, ketkä neljä joukkuetta selviävät finaaliin. Mestaruutta puolustava FBC Kempes tippui välieristä samoilla pisteillä kuin sinne päässyt Volume Rock Cocks. Myös Dog’s Ball oli samassa lohkossa samoilla pisteillä, mutta keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit ratkaisivat lohkovoiton Volumelle. Muut välieräjoukkueet olivat lohkovoittajat ORI ja Jepukka sekä paras lohkokakkonen Jack the Rooster.

Ensimmäistä kertaa mukana olleille joukkueille ORI2:lle ja Perämeren Seiloreille ei vielä voittoja herunut. Tavoilleen uskollisena myöskään RFTK Kemistä ei voittoja napannut.

Sijoitusotteluissa väsyneitä,
mutta taistelevia joukkueita

Välieräparit olivat Volume Rock Cocks – Jack the Rooster ja Jepukka- Ori. Volumen ja Roosterin välierässä näytti ensimmäisen erän jälkeen, että ottelu on selvä, Rooster johti jo 3-0. Toisessa erässä Volume ryhdistäytyi ja pääsi maalin päähän. Finaalipaikka kuitenkin Roosterille lukemin 3-2. Toisessa välierässä kohtasivat Jepukka ja ORI. Ottelu oli tiukka ja tasainen ja molemmat joukkueet jaksoivat vielä pitää vauhtia yllä. Maalinteon aloitti Jepukka, kun turnauksen naisten arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Pia Lipponen niittasi komean maalin. Tämä ei  riittänyt, vaan lopulta tiensä finaaliin raivasi kotijoukkue ORI numeroin 2-1.

Pronssiottelussa oli vastakkain kaksi väsynyttä joukkuetta. Pallo ei meinannut välillä totella lavassa millään ja Volumen pelinrakentaja Paati Wägar yritti jalkavaivoista huolimatta linkuttaa kentällä ja tekikin pronssiottelun ensimmäisen maalin. Sen jälkeen maalinteosta vastasi Jepukka. Se tasoitti juuri ensimmäisen erän loppuun ylivoimalla ja jälleen kerran maalintekijänä oli Pia Lipponen. Toisen erän puolivälissä Jepukka onnistui maalinteossa toistamiseen ja heidän kaulaansa ripustettiin pronssimitalit.

Finaalissa Jack the Rooster halusi kirkastaa viime vuoden hopean ja onnistui siinä. Rooster oli ottelussa niskan päällä koko ajan, mutta ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa kymmenen minuuttia. Toisessa erässä Rooster oli jo 3-0 johdossa ja ORI yritti kavennusta ilman maalivahtia, mikä kostautui ja Rooster siirtyi viimeisen peliminuutin alkaessa 4-0 johtoon. ORI sai kavennuksen ottelun loppuhetkillä Kalle Riisteen onnistuttua maalinteossa. Roosterin tehopelaaja oli Marko Meronen, finaalissa tehot 1+1. Jack the Rooster on Rocksalibandyn Suomen mestari vuosimallia 2015.

Iltajuhlat ravintola 45 Specialissa

Pelipäivä huipentui palkintojenjakoseremoniaan ja iltajuhliin ravintola 45 Specialissa. Mitalistien lisäksi palkittiin päivän aikana eri urotöin kunnostautuneita pelaajia ja kannustusjoukkoja. Palkintojen jaon jälkeen pelaajat esittelivät muusikon taitojaan järjestetyissä jameissa.