Maalikuningatar hakee vain mestaruutta!

Keskiviikkoiltana Hakametsän jäähallissa tehtiin salibandyhistoriaa. Tamperelaistunut turkulainen Eliisa Alanko nousi kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen maajoukkueessa. Alanko iski Saksaa vastaan pelatussa puolivälierässää kolme maalia, joilla yhteismaalimäärä nousi 58:een. Edellinen ennätys(56 maalia) oli Classic-kapteeni Katriina Saarisen hallussa.

Alanko ei tee isoa numeroa ennätyksestään.
– Pallon sain siitä itselleni talteen. Totta kai se tuntui hienolta saavutukselta, mutta paremmalta tuntui se, kun saatiin onnistumisia laajalla rintamalla, Alanko kiteytti.

Kisoja on Alangolla ja Suomen joukkueelle edessä vielä kaksi. Perjantaina vastaan tulee välieräottelussa Tshekki ja lauantaina sitten pronssi- tai loppuottelu. Eliisa ei vielä ole ehtinyt kisojen takia kunnolla miettimäänkään itse mitalia, vaan on sysännyt miettimisen myöhempään ajankohtaan myöhemmin.
– Mietitään sitä sitten kisojen jälkeen kultamitali kaulassa ja pallo tallessa, Alanko heitti.

Maalikuningattareksi nouseminen tuli Eliisalle yllätyksenä, sillä hän kuuli vasta ensimmäisen ottelun aikana jäähypenkillä istuessaan ennätyksen olevan lähellä. Ennätyksen rikkominen tuli aivan puskista eikä se kuulunut edes naisen tavoitteisiin.
– En ikinä osannut edes haaveilla tuosta, Alanko paljasti.

Vain mestaruus kelpaa

Kisoja on jäljellä enää kaksi päivää. Perjantaina pelataan välierät, joissa Suomi saa vastaansa Tshekin ja Ruotsi kohtaa Sveitsin. Suomen naisilla on loppuviikolle vain yksi tavoite ja se on mestaruuden voittaminen. Alanko puhuu avoimesti siitä, mitä hän on näistä kisoista hakemassa.
– Se (mestaruus) olisi kaikki kaikessa. Se on ainoa syy, minkä takia tällä hetkellä pelaan ylipäätänsä salibandya. Maailmanmestaruus puuttuu edelleen sieltä kaapista ja sen eteen tehdään kovasti töitä, Alanko vahvisti.

Perjantai-illan Tshekki ottelukaan ei ole mikään läpihuutojuttu, koska Tshekki on aikaisemmin näyttänyt olevansa kovassa iskussa. Helppoja pelejä ei heitä vastaan ole Suomen naisilla ollut ja kaikkensa joutuu kentälle antamaan.
– Tiukka peli tulossa. Tshekki on tunnetusti pelannut meitä vastaan aika matalalla mökillä, niin vähämaalinen peli tulee olemaan. Ei mitenkään helppo peli, kärsivällisyyttä vaaditaan, Alanko tiesi.

Tshekkien valmentaja kertoi keskiviikkoisen puolivälieränsä jälkeen haaveestaan lyödä Suomi täyden Hakametsän edessä. Helppo tehtävä siitä ei Tshekille tule ja Eliisa Alanko lähettikin terveisensä Miroslav Janovskylle.

– Täältä ei tule vastaan mikään pikku Suomityttö, vaan vihainen Suomileijona hyökkää kimppuun. Antaa tulla vaan, Alanko viestitti.

Suomi kohtaa Tshekin perjantaina kello 17:45 Hakametsän jäähallissa.

Teksti: Joni Hildén
Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli