Liiton ylimääräinen kokous 26.11. - mistä on kyse?

Salibandyliiton ylimääräinen kokous pidetään lauantaina 26.11.2016 Lahdessa (Askotalo) alkaen klo 13. Kokouksen esityslista ja materiaali on toimitettu seurojen yhteyshenkilöille määräajan puitteissa ja löytyvät myös täältä. 

Miksi liiton ylimääräinen kokous järjestetään, puheenjohtaja Ismo Haaponiemi?
– Kokous juontaa juurensa edellisen varsinaisen liittokokouksen (syksy 2014) ponteen, joka nosti esiin tarpeen uudistaa sääntöjä ja sitä miten liittokokoukseen ilmoittaudutaan, osallistutaan ja kuka siellä voi seuran puolesta käyttää ääntään. Tämän ponnen seurauksena sääntövaliokunta ja liittohallitus ovat valmistelleet sääntömuutosesityksen liiton ylimääräiseen kokoukseen.

Miten merkittävästä asiasta sääntömuutosesityksessä on kyse?
– Siinä määritellään aikaisempaa tarkemmin liittokokoukseen ilmoittautumista ja siellä seuran, joka on liiton jäsen, edustuskelpoisuutta mikä oli ponnen tarkoitus.

Kannattaa siis ottaa suunnaksi Lahden Askotalo 26.11. ja saapua paikalle kokoukseen?
– On tärkeää, että kun sääntöjä on liittokokouksen ponnen perusteella haluttu muuttaa, seurat, jotka annetusta ponnesta päättivät, myös löytäisivät paikalle päättämään tästä muutosesityksestä. Jäsenet (seurat) käyttävät liitossa ja sen liittokokouksessa ylintä päätösvaltaa, joten toivottavasti mahdollisimman moni seura tulisi edustajansa toimesta asiasta päättämään.

Liiton varsinainen kokous pidetään joka kolmas vuosi loka-marraskuussa liiton hallituksen kutsusta. Seuraava varsinainen liittokokous pidetään vuoden 2017 loppupuolella.

Kuva. Peter Forsgård (vuoden 2014 liittokokouksesta).

Jaa artikkeli